Отиването до тоалетната по време на обиколка на Земята не

...
Отиването до тоалетната по време на обиколка на Земята не
Коментари Харесай

НАСА представи нов костюм с удобна вградена тоалетна

Отиването до тоалетната по време на обиколка на Земята не е по никакъв начин елементарно. Ето за какво, НАСА проектира нов костюм, който разрешава на астронавтите да употребяват вградена в костюмите им тоалетна.

Костюмите са проектирани при положение на изключителни обстановки на борда на галактически транспортен съд " Орион ", а астронавтите ще могат да останат в тези костюми до шест дни.

Преди изобретяването на този нов дизайн, космонавтите можеха да останат в костюмите си единствено за 10 часа.

Какво в действителност съставляват тези тоалетни за вграждане?

Макар и да звучи доста високотехнологично, вградените тоалетни в действителност са обикновени, само че пък конфигурирани в костюма съставляват огромно облекчение за астронавтите, изключително в непредвидени обстановки.

През 2016 година НАСА прикани към основаване на публични планове, които да подобрят костюмите на астронавтите.  Предизвикателството Space Poop дава 30 000 $ премия, само че съгласно инженера на НАСА Кърстен Джонсън, всеки нов дизайн, който до момента е препоръчан, се е нуждаел от в допълнение създаване, с цел да се реши по какъв начин би се интегрирал в скафандрите.

Засега космонавтите ще носят костюми с вградени тоалетни, сходни на тези, които астронавтите от Аполо носеха през 60-те и 70-те години. Но в случай че имате гениално решение, за това по какъв начин да подобрите тази система, НАСА предизвиква представянето на неповторими и новаторски оферти, които да подкрепят задачата.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР