Отиваме в кварталния супермаркет, пазаруваме и не поглеждаме бележката. В

...
Отиваме в кварталния супермаркет, пазаруваме и не поглеждаме бележката. В
Коментари Харесай

Безогледно ни лъжат, а ние се усещаме едва когато погледнем бележката вкъщи

Отиваме в кварталния супермаркет, пазарим и не поглеждаме бележката. В голям % от случаите, когато я разгледаме на мира у дома, откриваме грешки. По различен метод казано, откриваме с какъв брой са ни " метнали ".

Клиентка на една от големите вериги призна, че рядко се връща, с цел да направи претенция, само че този път - търпението й ескалира, Ето какво показа дамата в обществените мрежи:

Отивам на Лидл и една съседка ме моли да ѝ купя няколко неща, които са на промоция.

Едното е лимони опаковка от 0,500 кг на цена 1,79лв. 

Отивам до лимоните има на две места – на едното са на кг, на другото са опаковки от 0,500 кг, само че и на двете има идентична цена 4,69 лв/кг. На касата демонстрирам лимоните от 0,500 кг и запитвам:

Тези лимони от промоцията на брошурата ли са? Уверяват ме, че са тези неща. Прибирам се, сядам да счете цената на продуктите, които ми поръчаха и виждам:

Лимони 0,720 кг * 4,69 = 3,38лв! Сигурно не съм видяла добре.

Пак виждам, върша черти – няма неточност.

Вече няколко пъти ми се случват сходни неточности, само че този път чашата преля.. 

Разбирам, да не бях питала, разбирам половин кг да го бяха таксували по цената 4,69, но по какъв начин 0,500 кг стана на 0,720?!?! 

Върнах се в Лидл (досега все оставях грешките, тъй като пребивавам надалеч и не си струва), желаех да приказвам с шефа на магазина. Дойде едно усмихнато момиче (последно знам, че шефа беше мъж) – тя беше извънредно общителна и спокойна. Казах й, че казусът не е в това, че съм платила 1 лев допълнително, а в това, че тези случаи се повтарят и очевидно нещо не е наред.

Върнаха ми цялата сума за лимоните. Благодаря на служителката за търпението и учтивостта, само че от тук нататък всякога ще спирам след касата и ще си ревизирам касовата записка от начало до край! Ето по този начин се губи доверие! “
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР