Отиваме на преговори, а мутрата първо ни кани на вечеря

...
Отиваме на преговори, а мутрата първо ни кани на вечеря
Коментари Харесай

Евгений Кънев със спомен за наша мутра и руски инвеститор frognews.bg

Отиваме на договаряния, а мутрата първо ни кани на вечеря в негов ресторант - вика “оттам да почнем ”. Влизаме с руснака - гледаме една соц трапеза, към този момент попълена с доближени на мутрата. Той седнал на домакинското място в края, а до него оставил място за руснака и мен.

Тъкмо сядаме с руснака и внезапно гръмва “Ставай страна огромная ”. Руснакът става и след него всички. След като я изслушваме прави като химн, домакинът предостатъчно споделя:
“Любима ми е, взех решение да я пусна, по този начин да разчупим ситуацията ”.

Защо се сетих за тази преживелица. Защото това не е нрав на една мутра, а на една бързо забогатяла мутра. Той не е доста по-различен от тези мутри, които в този момент са олигарси, в масонски ложи, чертаещи другарски кръгове за назначения в политиката, от които по-късно чакат освен връщане на вложенията, а и окичване с най-високите държавни оценки. И за които Путинова Русия не е дядо Иван, а подстрекател, педагог и спонсор за модела на техния бизнес.

Те са на всички места по върховете на страната.
Това е във време, когато Зеленски и генералите му чакат нова съветска атака и дълга война. Дълга, тъй като им трябват оръжия, които България създава, само че окупантите на страната няма да им ги дадат. Защото няма да вдигнат ръка против техния отец.
А както споделя мой другар боен познавач: “Украйна има качеството, а Русия количеството. Но качеството дава резултат в къса война, а количеството в протяжна ”.
А в тила си Украйна има сериозен зложелател.
И българите също.

 

Евгений Кънев, Facebook

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР