Отиваме на пети избори в рамките на две години. Това

...
Отиваме на пети избори в рамките на две години. Това
Коментари Харесай

Стефан Янев за 48-ото НС: Загубено време в безсмислени караници за власт

Отиваме на пети избори в границите на две години. Това демонстрира липса на диалог и разговор. Хората не виждат смисъл в политическата система у нас. Това ме тревожи доста.

Това съобщи от трибуната на Народното събрание водачът на " Български напредък " Стефан Янев по време на последното съвещание на 48-ото Народно заседание (НС), съобщи Новини.бг.

" Често в това Народно събрание бях посредник, който успокояваше по-младите си сътрудници, които бяха подготвени да си скочат на пердах, без да осъзнават, че могат да счупат нещо. Тези месеци бяха изгубено време в безсмислени кавги за власт, без никакви опити да създадем нещо общо и да преведем България през рецесиите. Ситуацията е доста тежка. Близко до нас се води война, хората обедняват от ден на ден. Тази политическа безпринципност би трябвало да свърши, тъй като страдат страната и хората. За тази цел трябват същински мъже и политици, които са подготвени да дадат живота си за България, а освен да знаят да си гладят ризите за присъединяване в утринните блокове ", добави той.

" Сигурност, непоклатимост и взаимност - това би трябвало на България. Пет парламентарни избори за две години, подстрекателство, че ще има и шести с локалните избори. В страната царува безредие и страната се движи на автопилот. Много хора имат възприятието, че са над закона. Нормалните хора имат възприятието, че законът не е на тяхна страна. Тотална липса на религия в политическата класа. Ниска изборна интензивност, а партиите отхвърлиха да създадат държавно управление от боязън и нарцисизъм. Предизборната акция не спря в живота на този парламент. България е в политическа рецесия и би трябвало да намерим бързи решения. Трябва храброст и подготвеност да се взимат тежки решения. Никоя партия няма да завоюва, в случай че отново отхвърля да беседва с другите. Трябва да създадем дребните стъпки, а не да пилеем времето на хората. Бях уверен, че в този парламент ще има разговор и ще успеем да създадем кабинет. Не се получи поради тясно партийни ползи и преследване на власт ", разкри Янев

" Ситуацията е сложна и хората са уплашени. Трябва да обърнем пирамидата, с цел да стартираме да живеем обикновено. Не можем да приказваме за Европейски Съюз, без да приказваме за християнски полезности. Не можем да приказваме за правосъдна промяна, без да виждаме по какъв начин сами не можем да се организираме. Няма по какъв начин да се получи, в случай че не си приказваме между тях съществено. Апелирам всички същински и смели българи да намерят сили и да се съберат под знамената. След два месеца дано тук се съберем в името на майка България, а не в името на дадена партия. Да живее България ", приключи Стефан Янев.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР