Отиваме (б.р. в Украйна) не за да се снимаме, а

...
Отиваме (б.р. в Украйна) не за да се снимаме, а
Коментари Харесай

Атанас Атанасов: Не отиваме в Украйна да се снимаме, а да изразим съпричастност


Отиваме (б.р. в Украйна) не с цел да се снимаме, а да изразим своята съпричастност и взаимност с украинската страна, която е жертва на експанзия от Русия.

Това съобщи ръководителят на ДСБ и зам.-председателят на Народно събрание, който също ще пътува с българската делегация за Киев.

„ През идната седмица Народното събрание ще вземе решение, с което ще разпореди мандат на държавното управление за оказване на военно-техническа помощ на Украйна, с цел да бъдем солидарни със Западния, модерния свят, към който принадлежим “, добави той.

Атанасов добави, че е уверен, че решение за доставка за военно-техническо съоръжение за Украйна ще има и държавното управление ще се резервира.

„ Борисов преди година обясняваше, че сме безусловно самостоятелни от Русия, а цялата му политика за 12 година беше в сгода на Путин “, съобщи още той.

Зам.-председателят на Народно събрание добави, че българското държавно управление има създаден проект за рецесия с доставките на газ.

„ Това е изострен опит на Русия за дестабилизация на политическата конюнктура в България. Смятат, че сме някакво едва звено, което могат да пробият, само че това няма да се случи “, сподели още Атанасов.

Вижте целия диалог във видеото.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР