Отишла в 4,30 ч с кола до денонощен магазин в

...
Отишла в 4,30 ч с кола до денонощен магазин в
Коментари Харесай

Арест за Белослава в нощта след рождения ѝ ден

Отишла в 4,30 ч с кола до денонощен магазин в София
Дрегерът посочил 1,25 промила алкохол, чака се резултат от кръвната проба 

Освободена е след няколко часа

Полицаи задържаха поп певицата Белослава за шофиране след приложимост на алкохол. Арестът стана към 4,30 ч сутринта - няколко часа след рождения ѝ ден, на който тя навърши 49 години. Днес не стана ясно дали на 10 юли вечерта тя се е почерпила със свои близки за празника и това е станало повода за нарушаването на закона.

В ранния час Белослава Йонова била хваната от патрул от Шесто столично районно ръководство. Преди това служителите на реда я видели да излиза с покупки от денонощен магазин на бул. “Александър Пушкин ”, да се качва в автомобила си и да потегля в посока към квартал “Княжево ”. Решили да я спрат и ревизират за алкохол. Дрегерът посочил наличие от 1,25 промила алкохол в количество издишан въздух. 

При такива случаи служителите на реда дават наставление за кръвна проба и даже са длъжни да съпроводят лидера до най-близкия медицински пункт за проучвания, защото за стойности над 1,2 промила в кръвта се носи наказателна отговорност. Според член 343б от Наказателния кодекс, в случай че такава централизация се откри по надлежния ред, причинителят може да получи от една до три години затвор и санкция от двеста до хиляда лв.. В случая е доста значимо дали показанието на дрегера ще се удостовери, тъй като в случай че стойностите са по-малки и това е първото нарушаване на певицата, тя може да се размине единствено с санкция.

Белослава била отведена в Шесто районно управление (на МВР), където ѝ наложили задържане до 24 часа по Закона за Министерство на вътрешните работи. Не стана ясно дали е взета шофьорската книжката и дали са свалени номерата на автомобила - две насилствени административни ограничения, които се постановат всекидневно след залавяне за приложимост на алкохол.

По обед импровизирано бе обявено, че Белослава е освободена. Случаят е докладван на Софийска районна прокуратура, само че там очевидно чакаха резултат от кръвната проба, който нормално излиза на идващия ден. Всички опити на “Труд news ” да се свърже с Белослава удариха на камък. Медии оповестиха, че телефонът ѝ вдигала друга жена, която казвала, че информацията за задържането на певицата не е вярна.

Феновете са пленени от мекия ѝ топъл глас
Кръстена е на първата роля на майка ѝ в киното


Белослава със своята майка - актрисата Анета Сотирова.

Белослава е щерка на известната театрална и кино актриса Анета Сотирова. През 1974 година, до момента в който е бременна, майката се снима в първия си филм “Сватбите на Йоан Асен ” на режисьора Вили Цанков. Ролята ѝ е на Белослава - непокорната царска щерка и Анета Сотирова взема решение да назова с това име и своята дъщеря.

Белослава приключва съветското учебно заведение “А. С. Пушкин ” и Музикална академия - поп и джаз факултет със компетентност пеене в класа на професор Найден Андреев. Заминава за Лос Анжелис, където учи и приключва рекламна снимка, само че взема решение да се върне в България, тъй като най-силно я влече музиката.

Сформира своя група “Трип ”, с която излизат първо на софийските клубни подиуми. Още първоначално получава прозвището “бялата негърка ” за мекия ѝ топъл вокал, с който пленява почитателите на джаза. Известни са дуетите и концертите ѝ с Орлин Павлов, Графа, “Ъпсурт ” с Ицо хазарта и други. Миналата година означи 22 години на сцената, има доста свои правилни почитатели, в това число и доста Белослави, кръстени от родителите си на нея. Омъжена е за художника Евгени Йонов, с който са дружно над 25 години и имат една щерка - Божидара. Последните ѝ постове във фейсбук са от 10 април.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР