Отишъл си е млад - още ненавълшил 64 години Евстати

...
Отишъл си е млад - още ненавълшил 64 години Евстати
Коментари Харесай

Почина бивш съдружник на Бойко Борисов, член на кръга Монтерей

Отишъл си е млад - още ненавълшил 64 години

Евстати Гюров, някогашен именит кадър на Държавна сигурност, кредитен милионер и член на другарските кръгове " Монтерей " и  „ Банкя ” е умрял на 7 юни, оповестиха пред Lupa.bg негови другари. Отишъл си е млад - още ненавълшил 64 години. Не е известно повода за кончината му.

Евстати Гюров (редакцията не разполага с негова настояща фотография, по тази причина илюстрираме материала с фотос от една от срещитенакръг " Монтерей " в едноименния ресторант преди повече от 10 години - б.а.) е роден на 11 юни 1959 година в София и е работил в икономическото направление на Държавна сигурност. Разделя се с Министерство на вътрешните работи през 1988 година и се захваща с частен бизнес. След измененията получава големи заеми от банкрутиралите  „ Балканбанк ” и „ Биохим ”, които след това не връща. Сред някогашните му съдружници е и Бойко Борисов, с който са съкварталци в Банкя. Двамата обаче не поддържат връзка най-малко от 10 години, разкрива източник на Lupa.bg

През 2010 година Евстати Гюров се прочу с проекти да вдигне небостъргач на мястото на ресторант „ Ропотамо ”. Разрушаването на паметното заведение е съпроводено с митинги. Зад грандиозния план за мултифункционална бизнес постройка, както е показана, стои компания на Евстати Гюров и някогашния началник на столичното Министерство на вътрешните работи Чавдар Чернев. Те купуват „ Ропотамо ” през 1994 година от Столичната общинска организация за приватизация, която обаче не ги задължава да го запазят. Красивата постройка на ресторанта е затрита, макар публичното неодобрение, а небостъргач по този начин и не е издигнат.

Евстати Гюров е част от приятелския кръг на някогашни високопоставени ченгета „ Банкя ”, който е предходник на „ Монтерей ”, по думите на починалия Виктор Вълков. Основни лица в него са Виктор Вълков, Чавдар Чернев, ген. Димо Кръстинов, някогашен чиновник на Първо основно ръководство, Максим Димов, в предишното народен представител от Движение за права и свободи и ковчежник на Национална движение „Симеон Втори", дипломатът Димитър Събев и други. Те имат и общи бизнесинтереси, освен това скрепени посредством общи компании с имена на скъпоценни камъни.

Към този приятелско-професионален кръг се причислява и притежателят на тенис кортовете в Банкя Иван Саздов, който през 2005 година оглави инициативния комитет за издигането на Борисов за кмет.

Според Търговския указател Евстати Гюров най-често е съучастник с авторитетния Чавдар Чернев. Фирмите им обаче не работят, а акциите на Гюров са запорирани от банки и финансови къщи още от 2011 година Включително има и запор за 715 лв. от 2016 година, натрапен Агенцията за дипломатически имоти
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР