„Отидохме в Брюксел да покажем една улица, за която всички

...
„Отидохме в Брюксел да покажем една улица, за която всички
Коментари Харесай

Жестока експлоатация на българки в сърцето на Европа

„ Отидохме в Брюксел да покажем една улица, за която всички знаят и тя е легална. Там вместо магазини за облекла и обувки има магазини за дами, което единствено по себе си е много показателно за лицемерието. В Брюксел, където се коват директивите и конвенциите за насилието против дами и деца, жигосва се половата употреба, в действителност има една улица, където легално се продава плът. И в действителност употребата на дамите е законна”, разяснява Миролюба Бенатова по NOVA.

Разказът на една от проститутките на Дебелия

Френски служители на реда хванаха сводници в България в взаимна интервенция с Гранична полиция

Проституцията в Бон и Кьолн - българска територия

На тази улица главната стока са български и румънски девойки. Тези, които провеждат магазините, също са българки.

Те не са някогашни проститутки, а на пръв взор благи дами на междинна и по-голяма възраст. Така може да наподобява баба ви, вуйна ви или леля ви. А действително тези дами ръководят обществени домове. За себе си настояват, че са най-обикновени чистачки. Те са междинното управническо равнище в интернационалния трафик на полови робини.

Понякога службите за сигурност се усъмняват и една полицейска интервенция в Тутракан довежда репортера на NOVA до българските проститутки в Брюксел.

Стефка е пенсионирана банкова служителка. Цял живот работела на валутно гише. Сега е на 76 години. Последните 15 години се трудела като мадам в Брюксел. Арестувана е в Тутракан с европейска заповед тъкмо, откакто е изтеглила от банка 164 хиляди евро. В момента тя се намира в Брюксел, освободена е под парична гаранция.

„ На улицата няма никакви правила. Кой както се уреди” , декларира тя. Възрастната жена наподобява не изпитва скрупули за работата си като мадам. Тя признава, че да се уредиш с такава позиция е мъчно.

Снаха ѝ, както и още три дами, нейни родственици, са упрекнати в трафик на проституки. Отишли в Брюксел за пари.

Снахата на Стефка, поискала анонимност, е някогашна начална учителка . Семейството ѝ изпитвало финансови усложнения откакто нейният мъж изгубил работата си. По нейните думи, схванала, че ще работи в обществен дом, когато пристигнала в Брюксел.

„ Когато отидох там, 2007 година, бях доста смутена. Не можех да приема нещата. Но по-късно ги одобрих. Свикнах”, декларира тя и прибавя, че и сега към 100 възрастни българки упражняват специалността на мадам в Брюксел. Те са от цяла България. Само от Тутракан са над 20, само че има и от Перник, Стара Загора, Варна, Силистра и Кърджали.

Възрастните дами, които споделят, че са чистачки и девойките, излагащи телата си на витрините на улица „ Аскот” са забележимата част на организацията .

Невидимата продължава да бъде сутеньорът, който постоянно се показва за брачен партньор или другар на проститутката. Срещу сутеньорите рядко постъпват тъжби. А на върха са към 60 души, които имат публикуван лиценз, че имат право да употребяват въпросните здания за обществени домове. Те са главно албанци с белгийско поданство.

Местната власт в Брюксел полза всяко легло на улицата на проституките с налог . Освен това импровизирано всяко момиче заплаща по 250 евро дневно, единствено с цел да се покаже на витрина. Това е жестока употреба. За да изкара тези пари, момичето би трябвало да обслужи шестима клиенти преди да стартира да работи за себе си и за сводника си.

За въздействието на незаконната организация може да се съди по това, че от полицията и прокуратурата в Брюксел отхвърлят да приказват пред камерите на NOVA, макар че в началото са дали единодушие. Остава отворен въпросът по какъв начин тъкмо службите за сигурност в Белгия избират кого да проверяват и арестуват в мрежата за трафик на български девойки.

Целия репортаж от рубриката „ Миролюба Бенатова представя” не пропускайте в събота в „ Събуди се”.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР