Отидох на протестите на майките на деца с увреждания, за

...
Отидох на протестите на майките на деца с увреждания, за
Коментари Харесай

Кутев: БСП не яхва протеста на майки с увреждания

Отидох на митингите на майките на деца с увреждания, с цел да покажа своето отношение и да ги поддържа. Другите изказвания бяха вулгаризиране на тематиката ". 

Това съобщи зам.-председателят на ПГ на " Българска социалистическа партия за България " Антон Кутев по бТВ. Той напомни, че депутатът от левицата Георги Гьоков е писал в чат на Социалната комисия към Народно събрание, където има депутати от всички партии, с цел да ги предложения да излязат да се срещнат с родителите на деца с увреждания, което е изцяло обикновено. Той акцентира, че последвалите мнения са опит за целенасочена политическа офанзива.

Кутев съобщи, че е бил на митинга с младежи от Българска социалистическа партия, с цел да поддържа протестиращите, тъй като го считат за обективен и ясно е подчертал това и на своята страница във Facebook. Той разяснява, че това е 4-ти митинг на майките на деца с увреждания, на който става очевидец и работи с тях от първия като ръководител на Комисията по жалбите и връзка с гражданското общество, пробвайки се да им помогне.

" Досега не си разреших да участвам на митингите. Накрая отидох, тъй като към този момент 4 пъти виждам какво се случва и съм вложил доста старания ", сподели той и разясни, че става въпрос за две съвещания на поверената му комисия на тази тематика, парламентарни питания, изявленията.

„ Исках да покажа на майките на деца с увреждания, че в действителност ги поддържаме. Исках да покажа отношение, само че никога не е било яхване на митинга ", съобщи Кутев и добави, че представителите на Българска социалистическа партия не са били с червени фланелки и не са показвали партийна принадлежност. Той бе безапелационен, че не може да става въпрос за събиране на масовка, защото са били 20-30 души, от които 4-5 депутати от обществената комисия, а протестиращите са били над 400 и не са имали потребност от масовка.

" Тези хора са онеправдани и им е отнето доста и би трябвало да получат различен статут. Да живееш с 220 лева с детето си е близо до геноцида ", разяснява социалистът. По думите му митингът е на група хора, които са притиснати до стената и нямат избор, по тази причина ще създадат всичко, с цел да стигнат до края. " Тук не е битка за втори пъстър тв приемник, тук битката е за оцеляване ”, безапелационен бе той.

Антон Кутев акцентира, че е значимо, като общество, да подкрепим майките на деца с увреждания. " Дoкато всяка група протестиращи работи сама за себе си, никоя няма да реализира задачите си ", сподели още той. По думите му до момента в който Борисов не си поеме отговорността, там нещата няма да се случат. " Явно е, че единствено министърът на труда няма да свърши работа и няма поддръжката на кабинета ", заключи Антон Кутев.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР