Отиде си звездата на българската естрада Ваня Костова. Тя почина

...
Отиде си звездата на българската естрада Ваня Костова. Тя почина
Коментари Харесай

Бургас скърби за Ваня Костова - почетоха паметта ѝ с нейни песни и цветя

Отиде си звездата на българската сцена Ваня Костова. Тя умря ненадейно през вчерашния ден.

Изпяла едни от най-любимите за генерации българи песни, Ваня Костова остава постоянно в сърцата ни с нейната музика. Родена в Димитровград, само че прекарва детството си в Бургас, от където стартира и нейният креативен път. Открива я маестро Стефан Диомов.

„ Тя пристигна при мен, още когато беше ученичка в 11 клас. Беше изненада огромна, тъй като пееше доста добре. Тогава имах проблеми с първата „ Тоника ". Ева беше бременна, а ни предстоеше турне. Тогава взех Ваня, тъй че я познавам Ваня много преди " Тоника ". След това, който взех решение да върша нов състав – „ Тоника Сухопътни войски " бях прелестно сюрпризиран от Ваня, тъй като тя се яви в доста мощна форма, пя прелестно. Направи доста приятна изненада на журито и беше призната, несъмнено, без никакви несъгласия ", споделя композиторът Стефан Диомов.



Така от 1980-та година Ваня Костова публично става част от „ Тоника Сухопътни войски ". Шлагерите следват един след различен и се трансформират в шлагери. Сред най-популярните песни са " Рождество ", Конче мое ", " Вишна ", „ Звезда " и доста други.

„ Милиони са артистите на тази земя, само че малко на брой са същински. А Ваня беше същинска – от начало до край беше същинска ", споделя Диомов.

" На 1-ви август още веднъж трябваше да бъдем дружно. Но тя в този момент ще ни гледа от горната страна. Година след гибелта на Пейо Пантелеев се прощаваме и с Ваня Костова, огромната Ваня Костова. Ще я запомня с това, че тя беше доста спокойна и вярваща в Господ ", сподели музикантът Георги Милтиядов.

В памет на Ваня Костова от всяка културна институция в Бургас през днешния ден звучат нейните песни.

А десетки сервираха цветя пред признака на Бургас –Часовника и отдадоха съвсем към един от незабравимите гласове на България – Ваня Костова.

Автор: Давид Сукнаров



Снимки: БГНЕС
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР