Отиде си звезда от един от най-обичаните и гледани сериали

...
Отиде си звезда от един от най-обичаните и гледани сериали
Коментари Харесай

Отиде си звезда от един от любимите сериали в България

Отиде си звезда от един от най-обичаните и гледани сериали за всички времена в България " Туин Пийкс ".

Американската актриса Пайпър Лори, три пъти номинирана за премия " Оскар ", умря в дома си в Лос Анджелис на 91 години, заяви Асошиейтeд прес, съобщи Телеграф. 

Лори е умряла от напреднала възраст, се показва в известие до организацията на мениджърката й Марион Розенбърг. В него тя прибавя, че Лори бе " отличен гений и превъзходен човек ".

Тя идва в Холивуд през 1949 година с рожденото си име Розета Джейкъбс и скоро по-късно подписва контракт с " Юнивърсъл-интернешънъл ". Получава театралното име Пайпър Лори, което не харесва, и поредност от водещи функции във филми, в които се снима дружно с Роналд Рейгън, Рок Хъдсън, Тони Къртис.

Известна е с превъплъщенията си в " `The Hustler " ( " Играчът на билярд " ) от 1961 година, " Кери " (1976 г.) и " Деца, забравени от Бога " (1986 г.), за които е номинирана за " Оскар ".

На българските фенове Пайпър е позната с присъединяване си в телевизионния сериал " Tуин Пийск ", където се превъплъти в облика на Катрин - собственичката на дъскорезницата, край която бе намерено мъртвото тяло на Лора Палмър. Лори играе и в здравната поредица  " Спешно поделение ".

Пайпър Лори разгласява готварски предписания в " Ню Йорк таймс ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР