Отиде си снегът. Днес го има в Западна България, в

...
Отиде си снегът. Днес го има в Западна България, в
Коментари Харесай

Проф. Рачев разкри какво време ни очаква през декември

„ Отиде си снегът. Днес го има в Западна България, в Силистренско. Става топло. Днес ще има стопляне. В Югоизточна България ще е над 10 градуса. В събота ви поканвам на Ахтопол по джапанки и бански – ще е до 20 градуса “.

Това сподели климатологът проф. Георги Рачев.

„ Утре вечер ще мине леден фронт. Циклоните ще се непрекъснати жители на нашето метеорологично пространство. Над България се открива относително топло време с наднормални температури. В петък и събота температурите в София ще са 12 градуса. В Югоизточна България – 18 градуса “, уточни той.

„ В Германия, Полша, Беларус и Украйна ще е студено. В Западна Европа времето ще е обикновено. Само Балканският полуостров е оранжев и леко червенее. Температурите ще са над 20 градуса в южната външна страна. За следващ път Балканите са най-топлото място в цяла Европа “, акцентира Рачев.„ Очакваме вятър в София след няколко часа и дъжд. Навън е хлъзгаво, а с този лек дъждец ще стане още по-хлъзгаво. Знам, че по-възрастните имат ужасно значими и неотложни задания, само че дано останат у дома – това ще спести доста крайници и ръце. Старият номер е пластир на обувките или навит бинт “, разяснява климатологът.

„ В сряда ще навали сняг на Боровец. В петък и събота температурите ще са към 10 градуса. По Южното Черноморие в събота температурите ще доближат 20 градуса. Няма потребност да взимате слънчеви очила. Много топъл стартира декември месец. Във Варна в събота температурата ще доближи 18 градуса. В понеделник ще се усети по-хладно време “, описа още пред bTV проф. Георги Рачев.

„ Листата изиграха доста неприятна смешка на дърветата. Листата пожълтяват не толкоз от студеното време, колкото от неналичието на слънчева радиация. Дори да е топло, те отново пожълтяват, само че не съумяват да окапят в точния момент. Предупредихме, че ще има проблем със здрави дървета, само че е неприемливо БДЖ да не си окастри трасето. Това е наложително, тъй като при всеки един паднал клон, контактната мрежа отпътува “, уточни той.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР