Отиде си Славчо Пеев! Светлина, Славе и благодаря за смислените

...
Отиде си Славчо Пеев! Светлина, Славе и благодаря за смислените
Коментари Харесай

Скръбна вест! Отиде си големият актьор Славчо Пеев

" Отиде си Славчо Пеев! Светлина, Славе и благодаря за смислените мигове. Аплодисменти и реверанс! "
Това написа преди минути в профила си шефът на Сатиричния спектакъл " Алеко Константинов " и артист Калин Сърменов.
Славчо Пеев е роден на 4 април 1939 година Завършва актьорско майсторство във ВИТИЗ „ Кръстьо Сарафов " през 1964 година
Пеев работи в Драматичен спектакъл „ Йордан Йовков " Толбухин, в Сатиричен спектакъл „ Алеко Константинов ", където е шеф до 1989, и в Дарик радио.
Директор на Българската академия за просвета в Рим, и на Централния студентски дом на културата.
Актьорската кариера на Пеев включва изиграни над 70 театрални и 100 телевизионни функции, както и участия в 23 кино лентата. Сред тях са „ Няма нищо по-хубаво от неприятното време ", „ С деца на море ", „ Мисия Лондон ", " Войната на таралежите ", " Васко да Гама от село Рупча " и други
Режисьорската му кариера е обвързвана с театъра и стартира през 2006 година Тогава Пеев слага „ Римска баня " от Станислав Стратиев в Сатиричния спектакъл. Други режисирани постановки от него са „ Две сватби и едно блудничество " от Рей Куни и „ Таблата " от Димитрис Кехаидис.
През лятото на 2018 година Топлофикация осъждат и запорират заплатата на Пеев като шеф на театъра в Дупница. В изявление за " 24 часа " той декларира, че това е незаслужено, защото „ отговорностите ми бяха 3900 лева, след което разбирам, че от Топлофикация са признали, че 2000 лева не им ги дължа. И в този момент поради 1900 лева ми стопират заплатата ", напомня „ 24 часа “.
През октомври 2018 година Пеев претърпява сърдечен удар и бива настанен в болница в Дупница. На 18 октомври излиза наяве, че положението му е устойчиво. Той споделя в изявление, че повода за хоспитализирането му не е сърдечен удар, а изтощеност.
Поклон пред паметта му!
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР