Отиде си проф. д-р Владимир Сираков, дългогодишен преподавател и учен

...
Отиде си проф. д-р Владимир Сираков, дългогодишен преподавател и учен
Коментари Харесай

Почина проф. Владимир Сираков

Отиде си проф. доктор Владимир Сираков, дълготраен учител и академик от Катедрата по образна диагностика на МУ Пловдив. Това излиза наяве от съболезнователен адрес от ректора на висшето образователно заведение проф. Мариана Мурджева до околните на проф. Сираков.

Възпитаник на МУ Пловдив, проф. Сираков посвещава повече от 40 години от живота си на преподавателската активност и лекарската процедура, като трансформира в своя персонална идея издигането имиджа на университета.

Учен и откривател с авторитетно наличие, проф Сираков оставя след себе си над 110 научни изявления в интернационалните и български медицински списания, 14 учебника и управления, монографии и участия в интернационалните и национални конгреси по образна диагностика.

Вдъхновяващ учител за студенти, докторанти и специализанти, проф. Сираков ще бъде запомнен от всички със своя професионализъм, безрезервност и висок морал.

Заради персоналните си качества проф. Сираков е определен за член на Европейската и Българската асоциации по рентгенология, член на Акредитационния съвет към Народно събрание на БС, член на КПЕ при РК на БЛС – Пловдив. Два мандата проф. Сираков заема и най-високата служба в Общото заседание на МУ Пловдив като ръководител на Контролния съвет.

За академичната общественост на МУ Пловдив проф. Сираков ще остане като сътрудника с огромно сърце, който постоянно имаше разбираща и топла дума, добрина и човещина към всекиго – пациенти, сътрудници, студенти, семейство, близи и другари, отбелязва проф. Мурджева.

Поклон пред паметта му!
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР