Отиде си проф. д-р Владимир Сираков – дългогодишен преподавател и

...
Отиде си проф. д-р Владимир Сираков – дългогодишен преподавател и
Коментари Харесай

Напусна ни голям човек и учен

Отиде си проф. доктор Владимир Сираков – дълготраен учител и академик от Катедрата по образна диагностика към Медицински университет – Пловдив. Това съобщиха от академично управление на МУ-Пловдив.

" Възпитаник на Медицински университет – Пловдив, проф. Сираков посвещава повече от 40 години от живота си на преподавателската активност и лекарската процедура, като трансформира в своя персонална идея издигането на имиджа на университета.

Учен и откривател с авторитетно наличие, проф. Сираков оставя след себе си над 110 научни изявления в интернационалните и български медицински списания, 14 учебника и управления, монографии и участия в интернационалните и национални конгреси по образна диагностика.

Вдъхновяващ учител за студенти, докторанти и специализанти, проф. Сираков ще бъде запомнен от всички със своя професионализъм, безрезервност и висок морал.

Заради персоналните си качества проф. Сираков е определен за член на Европейската и българската асоциация по рентгенология, член на Акредитационния съвет към Народно събрание на БЛС, член на КПЕ при РК на БЛС-Пловдив. Два мандата проф. Сираков заема и най-високата служба в Общото заседание на МУ-Пловдив като ръководител на Контролния съвет.

За академичната общественост на МУ-Пловдив проф. Сираков ще остане като сътрудника с огромно сърце, който постоянно имаше разбираща и топла дума, добрина и човещина към всекиго – пациенти, сътрудници, студенти, семейство, близки и другари.

МУ-Пловдив изрича съболезнования на фамилията, околните, сътрудниците и на всички, които обичат и почитат проф. Владимир Сираков! ", се споделя в съболезнователен адрес до околните на професора, изпратен от ректора на университета проф. доктор Мариана Мурджева.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР