Отиде си пасторът, разработван от службите с прякор Глиган. Гордееше

...
Отиде си пасторът, разработван от службите с прякор Глиган. Гордееше
Коментари Харесай

Миролюба Бенатова: Отиде си Христо Куличев - пасторът, разработван от службите с прякор Глиган

Отиде си пасторът, разработван от службите с прякор Глиган. Гордееше се, че не е славейче. И остави доказателство, че от достолепие не се умира. Това написа във фейсбук Миролюба Бенатова за Христо Куличев.

Ето й целия й коментар:

Държавна сигурност го разгласи за маниак, който не предстои на вербовка. Той не подписа и не се подчини на режима. макар заканите и правосъдните каузи. Вместо като преподавател, свещеник Христо Куличев работи като строител. И за няколко години е изселен в Тутраканско.
Но не предава вярата си и не служи на комунистите и тяхната замяна.
Отиде си пасторът, разработван от службите с прякор Глиган. Гордееше се, че не е славейче. И остави доказателство, че от достолепие не се умира. И има по какъв начин да не си изменник. 
Благодаря за уроците и скъпите срещи. Светъл път!

 



Роден е в с. Розово (Пещерско), през днешния ден в община Брацигово, област Пазарджик. От дете живее в София.

През 1948 година заема църковния амвон. Завършва Факултета по славянска лингвистика на СУ „ Климент Охридски “ през 1952 година Само няколко месеца работи като преподавател в град Банско. Уволнен е заради християнските му убеждения. Работи в строителството. По-късно е уволнен и от там, задържан и изпратен в затвор. След изтърпяване на присъдата е наложително заселен в с. Ножарево, Силистренско (община Главиница).

От 1983 година е овчар на Първа евангелска църква на Съюза на евангелските съборни църкви в България. През 1994 година овчар Христо Куличев получава почетното звание „ лекар по богословие “ от Университета Nord Park в Чикаго, Илиноис.

Основател е на българското съдружие Гражданска самодейност „ Справедливост “.

През целият си живот е предан на вярата в Господ Исус Христос; на полезностите на Библията и на християнския морал.

Починал е през вчерашния ден след малко боледуване.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР