Отиде си от този свят емблематичното име за българската народна

...
Отиде си от този свят емблематичното име за българската народна
Коментари Харесай

Тъжна вест! Почина обичана народна певица

Отиде си от този свят емблематичното име за българската национална музика- националната певица, славеят на Тракия Динка Русева. Това написаха преди минути нейни близки във фейсбук.

Обичана от всички, необикновено добра, усмихната, великодушна с огромна душа и сърце! Поклон! Мир и светлина за душата й, пишат опечалените.

Засега няма информация от какво тъкмо е умряла обичаната на доста българи певица. Динка Русева е родена в село Пет могили, Бургаско, само че свива фамилно гнездо с акордеониста Георги в град Раднево и основават едно същинско музикално семейство.

Синовете им Ради и Драгия са към този момент известни музиканти, които почтено заместиха татко си, умрял преди десетина години, свирейки на концерт в Котел. Голямата тъга откъсва Динка Русева за известно време от сватбарската и концертна сцена, само че по гледище на синовете си се завръща още веднъж, написа блиц.

Гласът на Динка Русева мъчно може да се имитира, макар че доста млади реализатори се пробват. Собственото й по-ситно вибрато се разграничава от това на всички изпълнители
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР