Отиде си мексиканският актьор Адан Канто, известен с ролите си

...
Отиде си мексиканският актьор Адан Канто, известен с ролите си
Коментари Харесай

На 42 години почина звездата от “Х-Мен” и “Оцелял” - Адан Канто

Отиде си мексиканският артист Адан Канто, прочут с функциите си в телевизионни сериали като " The Cleaning Lady " и " Designated Survivor ", както и с ролята на Sunspot във кино лентата " X-Men: Days of Future Past ". Той беше на 42 години, съобщиNew York Times.

Смъртта му беше доказана от публицистката му Дженифър Алън, която съобщи, че повода е рак на апендикса. Тя не оповестява къде е умрял.

В актьорската си кариера, траяла повече от десетилетие, господин Канто изигра редица функции, измежду които гневен нарушител, балансиран политик и разгорещен комиксов воин.

В изявление за Collider през 2013 г.Канто споделя, че " постоянно е бил удивен от хората, тяхната логика на психиката, какво ги движи и се пробва да ги разбере ".

В " Дамата за разчистване ", чиято премиера е по Fox през 2022 година, господин Канто играе гангстера Арман Моралес, който вербува жена, изиграна от Елоди Юнг, в незаконната си организация, откакто тя става очевидец на ликвидиране. Сериалът навлиза в третия си сезон тази година.

Той играе и политика Аарон Шор в " Designated Survivor ", политическа драма по ABC, в която вземат участие Кийфър Съдърланд и Маги Кю. През 2014 година господин Канто се снима като мутанта Сънспот в " X-Men: Дни на отминалото бъдеще ", първата му огромна кино роля.

Г-н Канто е роден на 5 декември 1981 година в Сиудад Акуня, град в северния мексикански щат Коауила. През 2022 година той споделя пред списание Anthem, че на 7-годишна възраст е бил статист във филмовата акомодация на " Като вода за шоколад " от 1992 година, която е снимала подиуми в родния му град.

" Спомням си го блестящо, просто прекарването да си на снимачната площадка и основаването на един свят ", споделя господин Канто пред списанието. " Гардеробът, сценографията - това беше нещо прелестно. Но просто в никакъв случай не съм мислил, че ще мога да бъда част от този свят. "

Той също по този начин е израснал в Дел Рио, Тексас, покрай американско-мексиканската граница.

Официално кариерата му в развлекателната промишленост стартира на 16-годишна възраст, когато взема решение да напусне дома си и да стане музикант в Мексико сити, където пее в питейни заведения и продуцира песни за малкия екран.

Там си намира работа и като артист в реклами; откакто задоволително кастинг шефове виждат качествата му, през 2009 година е определен за артист в мексиканския ефирен сериал " Estado de Gracia ".

" Музиката в Мексико просто не се получаваше ", споделя господин Канто в изявлението за Collider. " Затова се насочих към актьорството и просто се влюбих в него. Беше необикновено! Беше ужасно безвредно място, където да се отпуснеш. "

През 2013 година прави актьорския си дебют в Съединените щати в престъпния сериал " The Following " с присъединяване на Кевин Бейкън. Участва и в " Наркос ", " Миксология " и " Кръв и масло ".

Г-н Канто режисира и " The Shot " - късометражен филм, пуснат през 2020 година, който печели награди на филмовия фестивал в Сан Антонио, филмовите награди в Лос Анджелис и фестивала на самостоятелното кино в Айова.

В изявлението си за списание Anthem господин Канто споделя, че е почувствал потребността да се изрази артистично посредством постановка.

" Просто си представях избрани светове и си ги представях по избран метод ", споделя той.

През 2012 година той се среща със брачната половинка си Стефани Ан Канто в Бруклин. Освен от госпожа Канто, господин Канто е претърпял и двете си деца: Роман Алдер, на 3 години, и Ив Джоузефин, на 1 година.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР