Отиде си доц. Александра Хонг, режисьор, хореограф и педагог по

...
Отиде си доц. Александра Хонг, режисьор, хореограф и педагог по
Коментари Харесай

Отиде си доц. Александра Хонг, режисьор, хореограф и педагог в НАТФИЗ

Отиде си доцент Александра Хонг, режисьор, хореограф и възпитател по „ Театър на придвижването – Пантомима “ в НАТФИЗ „ Кръстьо Сарафов “.

Доц. Александра Хонг приключва професионалното си обучение по актьорско майсторство за спектакъл и кино във ВГИК, Москва (1983). Специализира „ Пантомима и театрално придвижване “ в НАТФИЗ (ВИТИЗ), а от 1985 година преподава пантомима и театрална пластика на студентите от факултет „ Сценични изкуства “. Ръководи и първия профилиран клас за хора с повреден слух.

Посвещава се на креативните хрумвания в региона на синтетичния спектакъл, на синтеза на разнообразни театрални жанрове и средства – пантомима, съвременен танц, акробатика, клоунада, пеене и други, на арт-терапията и форум-театър.

Разработва правилата на психологическия жест в танца и пластическата импровизация. Изследва нов тип танцова техника, учредена на синтезирането на жестовия език на хора с повреден слух с правилата на психологическия жест.

Работи като актриса в спектакъл „ Сълза и смях “ (1986-1991) с гастроли в Мексико, Германия, Чехия, Египет, Франция и Русия. Като режисьор и хореограф основава постановки в десетки театри в България и Русия. Изнася лекции, семинари, тренинг-школи, работни ателиета разнообразни страни. Основава Сдружение с нестопанска цел " Артистичен свят на младежта ". Член е на Международната женска демократична мрежа, Източноевропейската асоциация по Арт-терапия и Съюза на артистите в България.

Поклон пред паметта ѝ!



Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР