Отхвърлянето на решение за две държави от израелския премиер Бенямин

...
Отхвърлянето на решение за две държави от израелския премиер Бенямин
Коментари Харесай

Отхвърлянето на решение за две държави от Израел заплашва глобалния мир, казва шефът на ООН

Отхвърлянето на решение за две страни от израелския министър председател Бенямин Нетаняху ще удължи за неопределен срок война, застрашаваща световния мир и насърчаваща екстремистите на всички места, шефът на Организация на обединените нации сподели.

С най-твърдия си език до момента по отношение на спора сред Израел и Хамас, генералният секретар Антонио Гутериш сподели на министерско съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, че „ правото на палестинския народ да построи своя лична изцяло самостоятелна страната би трябвало да бъде приета от всички и отводът да одобри решението за две страни от която и да е страна би трябвало да бъде изрично отритнат ”.

Алтернативата на решение за една страна „ с толкоз огромен брой палестинци вътре без каквото и да е същинско възприятие за независимост, права и достолепие... ще бъде немислимо “, сподели той.

Г-н Гутериш също сподели, че рисковете от районна ескалация на спора „ в този момент се трансформират в действителност “, акцентирайки Ливан, Йемен, Сирия, Ирак и Пакистан.

Той прикани всички страни „ да се отдръп...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР