Отхвърлянето на оставката на Делян Добрев като депутат не е

...
Отхвърлянето на оставката на Делян Добрев като депутат не е
Коментари Харесай

ГЕРБ не е бламирала Борисов за оставката на Добрев, Цветанов бил в постоянен контакт с премиера

Отхвърлянето на оставката на Делян Добрев като народен представител не е бламиране на водача на ГЕРБ Бойко Борисов. Това твърдят депутати от парламентарната група на ГЕРБ през днешния ден. Самият Добрев счита, че сходно умозаключение е неуместно.

Макар че през днешния ден Борисов разгласи, че оставката на Добрев е честен акт след свадите в Хасково, депутатите от ГЕРБ не я одобриха. Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова видя в това " бламиране и даже събаряне на Борисов " от лидерския пост.

" Няма спор сред парламентарната група на ГЕРБ и премиера Борисов, колкото и да ви се желае. Има разговор, при Борисов има диалог. Не внушавайте, че Борисов е някакъв деспот, тъй като не е подобен ", разгласи някогашният министър на културата Вежди Рашидов.

Зам.-председателят на ГЕРБ и началник на парламентарната група Цветан Цветанов не отговори на въпрос на публицисти знаел ли е Борисов, че ГЕРБ ще отхвърли оставката на Добрев като народен представител. Той обаче разгласи, че бил в непрекъснат контакт с него и са говорили по телефона няколко пъти през вчерашния ден, както и тази заран.

" Казах му, че не би трябвало да позволяваме неправда, която Българска социалистическа партия желае да осъществя ", съобщи Цветанов пред публицисти. Тезата на ГЕРБ е, че Българска социалистическа партия желае да омаскари Делян Добрев и води компроматна война, защото не може да показа опция.

Според Цветанов при гласуването на оставката не е станало нещо необичайно или извънредно. Попитан за изявлението на Борисов, че тя е честен акт, Цветанов почна да изяснява каква поддръжка е получил Добрев в последните дни.

Във вторник вечерта Цветанов заяви, че е разговарял с Борисов и е решено, че Добрев остава регионален координатор на ГЕРБ в Хасково - пост, от който също подаде оставка след свадите в общината.

Според депутати оставките на Добрев и акцията на ГЕРБ в негова отбрана, която Движение за права и свободи назова " Всички обичат Делян ", са по-скоро опит да се почисти имиджът му.

В коридорите на Народното събрание Добрев разгласи, че към момента желае да напусне Народното събрание, само че нямало да внася оставката си за повторно, до момента в който не видел смяна в мнението на сътрудниците му.

ГЕРБ желае оставката на кмета на Хасково Добри Беливанов и предварителни избори в общината. От партията не дават отговор дали Делян Добрев би бил претендент на ГЕРБ за кмет на Хасково.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР