Отхвърлянето на декларацията, внесена от Продължаваме промяната, призоваваща служебния кабинет

...
Отхвърлянето на декларацията, внесена от Продължаваме промяната, призоваваща служебния кабинет
Коментари Харесай

Василев: Без нов бюджет няма по-високи заплати, а еврото става мираж

Отхвърлянето на декларацията, импортирана от " Продължаваме промяната ", призоваваща служебния кабинет да внесе постоянен бюджет , а не да удължава настоящата фискална рамка, обрича страната на голяма неустановеност и носи риск за влизането ни в еврозоната от 2024 година.

Това съобщи на брифинг в Народното събрание съпредседателят на " Продължаваме промяната " Асен Василев минути откакто народните представители попариха упоритостите на партията му да накара кабинета да премисли позицията си.

" Ако не се образува държавно управление с трите мандата, настоящият бюджет ще би трябвало да работи до юли следващата година . Това значи, че се замразяват всички приходи, всички обществени заплащания. Това значи, че бизнесът не знае по какъв начин в действителност да изготви своите бизнес проекти, тъй като съществени параметри на държавните финанси и стопанската система не са ясни ", изясни опасенията си някогашният финансист номер едно.

Освен това - основава се неизясненост по какъв начин ще се покриват задълженията на страната , взети по времето на Борисов, категорично уточни той.

Василев не пропусна да изтъкне и ролята си във връзка с стабилността на държавните финанси - запасът надхвърлял 13 милиарда при законов най-малко от 4,5 милиарда.

" Няма риск България да изпадне в ликвидна дупка, само че има риск за приходите на хората, има голяма неустановеност в бизнес средата, за това да приемем еврото. И не на последно място - не се дава опция да бъдат заложени политики в една среда на инфлация, които да подкрепят най-бедната част от популацията . "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР