Отхвърлено е искането да влезем само по въздух, което ни

...
Отхвърлено е искането да влезем само по въздух, което ни
Коментари Харесай

Нидерландия окончателно пусна България в Шенген, само една държава остана да ни пречи

Отхвърлено е настояването да влезем единствено по въздух, което ни дава зелена светлина за пълноправното участие

Нидерландия дефинитивно отстрани всички спънки пред пълноправното влизане на България в Шенген. Това стана след диспути в Народното събрание късно в четвъртък вечер. Гласуването в наша изгода не събра нужното болшинство от 76 депутати, само че бе отхвърлено предложение за влизането ни в Шенген единствено по въздуха, както изиска Австрия, съобщи Кросс.

Преди седмица държавното управление на премиера Марк Рюте реши, че България извършва всички условия за влизане в Шенген и изпрати писмо до Народното събрание. Депутатите имаха три благоприятни условия - да поддържат решението, да го отхвърлят или да не го преглеждат, което значи цялостно единодушие с дейностите на кабинета.

По време на дебата обаче бе импортирана резолюция от основаната едвам през лятото партия " Нов публичен контракт " - четвърта мощ сега в Нидерландия. Тя поддържа позицията на Австрия страната ни да бъде позволена в Шенген последователно и първо единствено по въздуха.

Предложението обаче не събра задоволително гласове. Изненадващо, " Народната партия за независимост и народна власт " на Марк Рюте гласоподава " за ". Още по-изненадващо обаче, извънредно дясната " Партия за свободата ", която взе най-вече гласове на парламентарните избори преди месец, не гласоподава. Ако нейните депутати бяха " за ", позицията на Нидерландия щеше да бъде за влизане на България в Шенген по въздуха.

Предложението щеше да събере 86 гласа при нужни 76. За пълноправно присъединение гласоподаваха 59 депутати. Това също не прави нужното безусловно болшинство. На процедура обаче това значи, че е отхвърлено настояването да влезем единствено по въздух, което ни дава зелена светлина за пълноправното участие, обясниха дипломати.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР