Отговорността, за това което се случи на летището е изцяло

...
Отговорността, за това което се случи на летището е изцяло
Коментари Харесай

МВР поема цялата отговорност за непроверените пътници на летище „София“

Отговорността, за това което се случи на летището е напълно наша, на Министерство на вътрешните работи, на Гранична полиция. Това сподели министърът на вътрешните работи Валентин Радев във връзка със случая на летище " София ", при който пасажери не бяха минали граничен надзор, съобщи БГНЕС. Той е разговарял по отношение на случая и с транспортния министър Ивайло Московски. Радев уточни, че инспекцията продължава. Има дисциплинарно произвеждане, от което се чакат резултатите.

" Служителите, които са отговорни или които имат отношение към съответния случай са отстранени, на тяхно място са докарани други чиновници. Проведени са беседи с всички останали служители”, сподели основен комисар Светлан Кичиков, шеф на Главна дирекция " Гранична полиция ". Той бе безапелационен, че няма други такива установени случаи. " За мен това е едно жестоко нарушение на служебната дисциплинираност и на инструкцията, която регламентира дейностите на граничните служители на реда, работещи на граничните пунктове, за което естествено ще бъдат взети най-строги ограничения. На тези хора им е гласувано доверие и те би трябвало да го оправдават, в последна сметка за това получават пари”, съобщи Кичиков.

Преди дни стана ясно, че във връзка със случая от 20 март, когато 42-ма пасажери от полет от Франция са били пропуснати да влязат в страната през Граничен контролно-пропусквателен пункт Аерогара София без да бъдат тествани, по разпореждане на премиера са подхванати комплекс от ограничения: разпоредена е вътрешна инспекция, стартирано е дисциплинарно произвеждане по отношение на общо 13 чиновници, в това число и ръководителите на промяна, на ГКПП-Аерогара София и на РДГП-Аерогари. Те ще бъдат отстранени от работа, и на тяхно място ще работят готови екипи от Бургас и Варна, съобщи още тогава Валентин Радев.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР