Отговорността за министрите, които предлагам, е изцяло моя. Така че,

...
Отговорността за министрите, които предлагам, е изцяло моя. Така че,
Коментари Харесай

Главчев: Отговорността за министрите е изцяло моя

„ Отговорността за министрите, които предлагам, е напълно моя. Така че, в случай че има някакви други визии по въпроса, този, който осуети препоръчаните от мен министри, той ще поеме отговорност за това, което се случи. Към момента по Конституция отговорността е напълно на служебния министър. Както виждате всички споделят и бягат от отговорност. Аз съм я поел, взимайки мандата. Ако не се случат предложенията, които аз върша, тогава различен поема отговорност “. Този коментар направи служебният министър председател Димитър Главчев пред публицисти на влизане в Европейския съвет в четвъртък.

Повод на изявлението бе Причината – за седмица Главчев смени двама министри след клетвата на служебния кабинет. Единият – отпред на Министерство на външните работи, размени съсзам.-председателя на ГЕРБ Даниел Митов.

На въпрос за какво президентът счита, че новият министър на външните работи не би трябвало да бъде заместник-председател на партия, Главчев отговори:

„ Няма да разясня изявления, разнообразни от моите…Имам предложение, чакам решението на президента. Ако не се съобрази с моите оферти, отговорността за това остава у него “.

В сряда президентът Радев не даде явен отговор на въпроса дали ще подпише указите за промяната на двамата министри в кабинета „ Главчев “ - на външните работи и на земеделието, само че акцентира, че желае да разиска претекстовете на служебния министър председател за тази рокада.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР