Отговорността за изтеклите документи на ДАНС, открити в жилището на

...
Отговорността за изтеклите документи на ДАНС, открити в жилището на
Коментари Харесай

Прокуратурата в Пазарджик е отговорна за документите на ДАНС в жилището на кмета на Септември

Отговорността за изтеклите документи на ДАНС, открити в жилището на кмета на Септември, не е на Министерство на вътрешните работи или на ДАНС, а на Районна прокуратура Пазарджик. Това сподели основният прокурор Сотир Цацаров пред медиите във връзка документите на ДАНС, открити при претършуване в жилището на кмета на Септември Марин Рачев, който е упрекнат за подписване на неизгодна договорка и умишлена занемареност.

По мотив теча на документи Сотир Цацаров, ръководителят на ДАНС Димитър Георгиев и вътрешният министър Валентин Радев бяха изслушани от депутати на взаимно съвещание на вътрешна комисия и комисията за надзор над службите.

Цацаров изясни, че с негова заповед комисия е направила инспекция, която е открила, че четирите документа имат " обща пресечна точка ", която е Районна прокуратура Пазарджик.

Нейният началник Георги Кацаров е поел отговорността и е подал оставка, която е била призната от Висш съдебен съвет, изясни Цацаров.

Не може да бъде открито кое е лицето осъществило копирането на документите, входирани в администрацията на районната прокуратура, добави основният прокурор и сподели, че става дума за документи, които не са секретни.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР