Отговорността и решението за нечия оставка е на Денков и

...
Отговорността и решението за нечия оставка е на Денков и
Коментари Харесай

Петков: Отговорността и решението за нечия оставка е на Денков и Габриел

Отговорността и решението за нечия оставка е на Денков и Габриел. Това съобщи съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков във връзка свадите към отстраняването на шефа на " Пирогов " и поисканата оставка на здравния министър, съобщи кореспондент на " Фокус ". 

" Здравният министър трябва да бъде изслушан през днешния ден в комисия. Ако има някакви забележки, комисията да го вдигне. Всички държавни лечебни заведения би трябвало да минат през ясна инспекция, тъй като целият български народ не е удовлетворен от услугата, която се дава в доста от тези лечебни заведения ", съобщи Петков.

" Връщаме се към институционалността, връщаме се към процедурите. Знам, че на доста хора им се желае през два телефонни диалози да си решат проблемите, не се случва по този начин и няма да се случва по този начин в България ", добави той.

Той разяснява и изказването на Асен Василев през вчерашния ден, който изрази позицията, че всеки министър би трябвало да носи отговорност за политиките, които води:

" Асен Василев, това, което сподели, че всеки един министър по принцип би трябвало да си носи отговорността за дейностите. Той сподели, че в случай че бюджетът не бъде признат, той ще си подаде оставката. За други оставки не е приказвал “, съобщи Петков.

" Вчерашното му изказване на Асен Василев беше доста ясно. Той говореше за себе си. Опитва се да сътвори някаква спешна обстановка, няма такава ", добави той.

Петков счита, че се вършат опити за дестабилизиране на връзките сред ръководещото болшинство и вътре в обединението. 

" Виждам колегите се пробват да употребяват – приказвах с този по телефона, приказвах с оня по телефона, с този се срещнах, с оня се срещнах. Нито едно решение не се взима в ПП-ДБ без всички водачи да си завършват крайните решения ", счита той.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР