Отговорността е изцяло на Бойко Борисов. Той създаде тази каша,

...
Отговорността е изцяло на Бойко Борисов. Той създаде тази каша,
Коментари Харесай

Нинова обвини Борисов за политическа ситуация: Той създаде тази каша, насъскваше партиите

" Отговорността е напълно на Бойко Борисов. Той сътвори тази каша, той я предизвика, той имитираше от самото начало договаряния, използваше едната партия против другата, насъскваше ги едни против други, в този момент да си носи отговорността ", посочи политикът, представена от Българска телеграфна агенция.

На въпрос дали съгласно нея има интервенция на президента Румен Радев в процесите, тя разяснява, че президентът бави втория мандат необяснимо за какво.

" Вероятно печели време и чака да се разпаднат всевъзможни вероятни болшинства, с цел да продължи да ръководи служебният кабинет ", допусна Нинова.

По думите й ролята на един същински президент, общественик, в подобен миг е да събере всички, да медиаторства, да търси излаз, а не непрекъснато " да вкарва несъгласия и конфликти, тъй че да няма постоянно ръководство на България ".

" Всичко, което се случва през последните седмици, може би е най-жестокият удар върху институциите - Народно заседание, прокуратура, правосъдна власт, акцентира депутатът. Ние оставаме на същото мнение и скърбя, че през този един месец другите парламентарни партии не ни чуха - трябваше да се съберем всички, да излъчим значимите задания за България, да определим период, да излъчим надпартийно държавно управление, в което няма водачи, политически фигури, да го направляваме от Народното събрание и до момента най-малко на първо четене да сме разгледали бюджета. За нас тематиката " бюджет " си остава най-важната ", уточни Корнелия Нинова.

Всички тези техни разправии, записи, грозотии, които вадят, пречат на същинския развой, който трябваше да е бюджетът, разяснява ръководителят на парламентарната група на социалистите. Тя напомни, че 10 юни, когато изтича удължителният бюджет, към този момент тропа на вратата. " Бюджетът не е минал на първо четене още, също така кой бюджет - този на Радев ли, който е неуместен поради огромния недостиг, удължителен ли, нов ли, който ние тук ще преработваме по някакъв метод ", изброи Нинова.

За предлагането на Движение за права и свободи да бъде свикано Велико Народно заседание (ВНС), попита какво би трябвало да реши то. " Само да свикаме Велико народно събрание защо - смяна в Конституцията евентуално желаят сътрудниците, само че какво в нея ще променяме ", попита ръководителят на ПГ на " Българска социалистическа партия за България ". " Съдебна промяна ли, държавно устройство ли, не желая да разясня нещо, което не знаем какво е ", уточни депутатът.

Тя отхвърли към този момент да разяснява вчерашното изказване на съпредседателя на " Продължаваме промяната " Кирил Петков във връзка Радостин Василев и записи от служби на съвещания на Политическа партия.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР