Отговорностите, пред които съм поставен лично аз и моите колеги

...
Отговорностите, пред които съм поставен лично аз и моите колеги
Коментари Харесай

Атанас Илков: Отговорностите, пред които съм поставен лично аз и моите колеги са изключително големи

„ Отговорностите, пред които съм подложен персонално аз и моите сътрудници са извънредно огромни.Ще има засилено полицейско наличие в деня за размисъл и в деня на изборите. Направихме няколко промени. Голям брои промяна на шефове на регионални дирекции няма да има, даже да има, те ще бъдат в стеснен размер, с цел да не сътворяваме спомагателен стрес в системата. Ще има промени въз основата там, където имаме влошени резултати “. Това сподели служебният вътрешен министър Атанас Илков.

По думите му, другата седмица ще има среща с регионалните шефове по отношение на подготовката на идните избори.

„ Отговорностите, пред които съм подложен персонално аз и моите сътрудници са извънредно огромни. Очакванията на обществото са извънредно огромни към нас най-много за гарантиране на почтени и транспарантни избори. Това ни кара да бъдем доста мобилизирани и отговорно подобавам към този развой, тъй че да оправдаем упованията на обществото за провеждането на почтени и транспарантни избори “, добави още Илков.

Той уточни, че след встъпването си в служба е положил старания да се успокой системата на Министерство на вътрешните работи.

„ Действително имаше очевидно напрежение в нея с оглед последните седмици в общественото пространство. Фокусът непрестанно беше на Министерство на вътрешните работи. Това основава дискомфорт измежду сътрудниците. За мен е значимо те да бъдат съсредоточени главно във функционалните си отговорности, нашата грижа е да осигурим всичко належащо.Основната задача на служебния вътрешен министър е да провежда провеждането на изборите, другите задължения няма по какъв начин да ни отпаднат обаче “, сподели още той.

Илков уточни, че по време на служебния кабинет основен секретар на Министерство на вътрешните работи няма да има, той ще се назначи по време на постоянното държавно управление.

Той разяснява и свалената от Министерство на вътрешните работи и НСО защита на почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган.

„ От позицията на Министерство на вътрешните работи мога да кажа, че по сигнала, който постъпи в Министерство на вътрешните работи е извършеня инспекция. Всичко, изложено в сигнала не се удостовери. От нашата инспекция ние не установихме данни за застрашеност на господин Доган. На база на тези данни НСО преценя има ли съображение да назначава защита. “

Източник: Българска национална телевизия

Още вести четете в: България За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР