„Отговорност за КТБ носи този, който има право да регулира

...
„Отговорност за КТБ носи този, който има право да регулира
Коментари Харесай

Румен Гечев: БСП спести на българите 3,5 млрд. лв.

„ Отговорност за КТБ носи този, който има право да контролира и управлява банката - и това е Българска народна банка, по Конституция и закон.” Това сподели по bTV националният представител от „ Българска социалистическа партия за България” Румен Гечев. Той бе безапелационен, че банкрутът на КТБ е провал на банковия контрол за повторно след 95 – 96 година.

„ Въпросът е дали е поради несръчност или е съзнателно. Познавам множеството сътрудници там и настоявам, че това не е от несръчност. Аз виждам зла умисъл”, сподели националният представител. Той добави, че някогашният подуправител на централната банка Цветан Гунев е пращал хора от надзора да ревизират КТБ и които несъмнено са следили нарушавания, само че сега няма информация кои са те и къде са.

„ В дребна България има над 80 частни банки, някои основани с заеми от държавни банки, което е неуместно в международната процедура, а лицензите са дадени на сервитьори, кравари, овчари и други, които спомагаха за разграбването на България”, добави икономистът.

Проф. Румен Гечев изясни, че от втората стенограма, разкрита от президентството, излиза наяве, че на срещата тогава е бил изработен опит да се одобри специфичен закон, с който да се върнат парите на вложителите в неограничения им размер. „ Казано с други думи, на тези, които имаха депозити над 200 000 лв., трябваше всички българи да им ги платим, а това са 3,5 милиарда лв.. Българска социалистическа партия провали този сценарий”, сподели той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР