Отговорност на нас, представителите на различните институции, е да създадем

...
Отговорност на нас, представителите на различните институции, е да създадем
Коментари Харесай

В Момчилград стриктно следят за спазване на карантината

Отговорност на нас, представителите на другите институции, е да създадем организация и да реализираме надзор за спазването на противоепидемичните ограничения. През миналите месеци действахме в цялостен синхрон, а уверена съм, че по този начин ще бъде и в бъдеще ". Това съобщи по време на съвещанието на общинския спешен щаб неговия ръководител и кмет на община Момчилград Илкнур Кязим. На срещата участваха нейните заместници, началникът на група "Охранителна полиция " Варадин Драгнев, началникът на РСПБЗН основен контрольор Ваклин Тихов и шефът на МБАЛ "Д-р Сергей Ростовцев " доктор Младен Къров.

Беше разискван идния във вторник пазарен ден, където скупчването на хора е най-голямо. Между сергиите ще бъде обезпечено разстояние, а търговците наложително с изключение на маски ще би трябвало да носят ръкавици и да имат дезинфектант. Влизането на пазара ще става през надзорен пункт, където ще има дезинфектант. Движението ще бъде еднопосочно, а дистанцията, която всеки клиент ще би трябвало да съблюдава е 1,5 метра. Общински чиновници и служители на реда ще бъдат ангажирани да наблюдават дали ограниченията се съблюдават.

Варадин Драгнев съобщи, че полицията постоянно наблюдават за спазването на карантината от хората, сложени под изолираност. Следи се също за носенето на маски, които са наложителни и навън, в случай че има скупчване на хора и неспособност сред тях да има отдалеченост от най-малко 1,5 метра.

Всички детски градини на територията на общината правят активността си при съблюдаване на противоепидемичните ограничения, въведени със заповед на министъра на опазването на здравето. Само в една група визитите са краткотрайно прекратени поради позитивен тест на възпитател, стана ясно по време на съвещанието на спешния щаб.

По обитаемоте места кметовете или кметските наместници ще не престават да оказват помощ и поддръжка в закупуването на храни и медикаменти за нуждаещи се, в жителите на общинския център могат да се извърнат за поддръжка на горещия телефон 03631/6527. Издадена е заповед за прекратяване на екскурзии и групови визити на археологическия комплекс при село Татул.

Община Момчилград е снабдила с дърва за огрев болничното заведение. Плановите интервенции в нея са прекратени. Д-р Младен Къров съобщи, че МБАЛ "Д-р Сергей Ростовцев " има 10 кревати за лекуване на инфектирани с корона вирус и към този момент приема пациенти от трите общини - Момчилград, Кирково и Джебел. "В момента в болничното заведение има настанени трима пациенти, мъж и жена от Община Момчилград и жена от Община Кирково. Състоянието и на тримата е положително, съобщи доктор Къров.


Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР