Отговорно можем да кажем, че в резултат от действията на

...
Отговорно можем да кажем, че в резултат от действията на
Коментари Харесай

Румяна Арнаудова: Акцията в МУ неутрализира опасност за националната сигурност

Отговорно можем да кажем, че в следствие от дейностите на Специализираната прокуратура е обезвредена опасност за националната сигурност, произлизаща от съществуването на престъпи практики в Медицинския университет (МУ), които биха могли да бъдат употребявани от терористични организации.

Това сподели в предаването „ Тази заран “ по bTV представителят на основния прокурор Сотир Цацаров – Румяна Арнаудова.

От шестимата обвинени за противозаконен банкет в МУ един е упрекнат, че е началник на проведена незаконна група, а останалите – че са участници в нея, посочи тя.

Разследването има две съществени линии – противозаконен банкет на задгранични студени и занемареност , „ за което имаме данни и обстоятелства от осъществена финансова ревизия на МУ в продължение на към двугодишен интервал (...) Имаме извънредно огромен размер от доказателства и за занемареност от длъжностните лица, ръководещи МУ в интервала 2015 – 2017 година “.

Незаконният банкет се проверява от Специализираната прокуратура „ поради регистрираната висока степен на опасност за националната сигурност. Тя се състои във обстоятелството, че съществуването на такива престъпи практики би могло да бъде употребявано в това число от терористични организации като канал за превеждане на лица или за противозаконен трафик на мигранти “, сподели Арнаудова и добави, че това към този момент е потвърдено с доказателства.

Към този миг следствието не е в изключително напреднала фаза и сме по-скоро първоначално. Досега не сме открили такива лица. „ Затова можем да кажем отговорно, че тази опасност за националната сигурност е обезвредена в следствие от дейностите на Специализираната прокуратура, само че индикации има, доколкото огромна част от задграничните студени, които са били потърсени от органите на следствието на адресите, известни на МУ, в действителност в никакъв случай не са били наематели на тези жилища в София “ , сподели представителят.

Тя добави, че са конфискувани 150 студентски досиета, от които към 20 са оценени. Събирането и анализирането на доказателства продължава.

--> За инспекцията по случая с принуждение над деца в центъра от фамилен вид „ Хризантема “ в Габрово Арнаудова регистрира, че към този миг тя не е завършила. Започната е с оглед данни за осъществено закононарушение против личността – причиняване на телесна щета от длъжностни лица.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР