Отговорникът за системата за видео асистент реферът в България Петър

...
Отговорникът за системата за видео асистент реферът в България Петър
Коментари Харесай

Отговорникът за ВАР в първенството: Системата е използвана в 356 срещи и има само една грешка

Отговорникът за системата за видео помощник реферът в България Петър Петров приказва на специфична пресконфереция, проведена в БФС за потреблението на ВАР в България. Той изясни някои специфики по повод на работата на системата, които счита, че не се поясняват вярно и не са разбрани.

" По целия свят се работи по обединен ВАР протокол. Първата опорна точка, която четем и разясняваме, че тука има някакъв български ВАР - това не е истина. Навсякъде работим по обединен ВАР протокол. Той е дълъг и обстоен. Тук единствено ще отбелязвам някои съществени правила.

В един мач съдиите вършат най-малко 120 ВАР инспекции. В последните 16 мача в Шампионска лига имаше в 16 мача, 16 ВАР интервенции. Давам ви два образеца Копенхаген - Манчестър Сити - 3 ВАР интервенции. Това занчи, че съдиите са позволили три значими неточности. Имаме 49 положителни намеси и 13 отрицателни - би трябвало да признаем грешките.

Имаме 19 в действителност намеси - това са решения, които ВАР съдиите могат да вземат. Те не могат вместо основния арбитър в други обстановки. Проверява е когато има гол, дали има засада и надлежно другото, което могат да вземат това е за " вътре-вън " за наказателното поле при отсъждането на углавен удар. За всичко останало могат единствено да предлагат на основните съдии ", стартира Петров.

" След 356 мача с потребление на системата ВАР имаме единствено една неточност за погрешно анулиран гол. ВАР ревизира всичко на 100%. Всички обстановки, които са свързани с гол и вероятни нарушавания, за наказателни удари, пряк червен картон и сбъркана идентичност. След всяка среща има запис - аудио и видео и се вижда всичко, което се прави.

На идващия ден се приготвят клипове и се изпращат на съдиите. През целия мач не е наложително да има директна връзка с основния арбитър. Има по този начин наречената тиха инспекция за всички нарушавания по ВАР протокола. Има ВАР намеса единствено при очевидна и очевадна неточност от съдията на терена ", сподели още той.
 Кашай и Петров ще приказват пред публицисти за съдийството и ВАР
Кашай и Петров ще приказват пред публицисти за съдийството и ВАР

Утре на конференция
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР