Отговорите на всички искания на България са изпратени от наша

...
Отговорите на всички искания на България са изпратени от наша
Коментари Харесай

Вицепремиерът на Северна Македония: Готови сме на компромис


Отговорите на всички претенции на България са изпратени от наша страна, те са във допустимо най-конструктивната форма и чакаме новите управляващи - президентът Радев, новото държавно управление, да подходят градивно към разговора по тези въпроси.

Това сподели през днешния ден Артан Груби, първи вицепремиер и министър на политическата система и междуобщностните връзки на Република Северна Македония, съобщи БГНЕС.

Той добави, че има безспорен оптимизъм за договарянията и за приемане на позитивен сигнал на декемврийската среща на върха на Европейски Съюз за започване на договаряния за Северна Македония и Албания през първите месеци на идната година.

Попитан по какъв начин пояснява вчерашното обръщение от България, че позицията на страната ни няма да се промени, Груби повтори, че очакванията са за градивен метод от българска страна.

" Предстои ни избор на ново държавно управление. Ще поддържаме връзка с новото държавно управление в прилежаща България и се надяваме на градивен метод, тъй като сме подготвени на компромис, който е заслужен за страната ни и изключително за моите сънародници македонци ", добави той.

По думите на Груби има самодейност от френска страна за разрешаване на разногласието сред Северна Македония и България.

" Има френска самодейност да седнем на масата, да преодолеем всички разлики, тъй че през идващите месеци на 2022 година, напролет, да се организира първата междуправителствена конференция ", сподели вицепремиерът.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР