Отговори за пациенти, страдащи от дълги симптоми на COVID-19, най-накрая

...
Отговори за пациенти, страдащи от дълги симптоми на COVID-19, най-накрая
Коментари Харесай

Мозъчна мъгла от дълъг COVID може да е причинена от кръвни съсиреци

Отговори за пациенти, страдащи от дълги признаци на COVID-19 , най-сетне стартират да се появяват, като ново проучване демонстрира, че кръвните съсиреци могат да доведат до дълготрайни когнитивни проблеми , написа " Политико ".

Проучване, оповестено в четвъртък, преглежда възрастни, които са били приети в болница с COVID-19  и открива нараснали равнища на два протеина по време на тяхната зараза с COVID-19 - фибриноген и D-димер . И двата протеина вземат участие в съсирването на кръвта.

Изследването откри също, че съществуването на тези биомаркери за съсирване по време на болничния престой на пациента е обвързвано с продължаващи когнитивни проблеми шест и 12 месеца след заразяването с COVID-19, което кара откривателите да имат вяра, че може да има причинно-следствена връзка сред кръвните съсиреци и продължителния Коронавирус .

" Чувствам се оптимистично, че науката стартира да ни дава действителна визия за аргументите за дългия Коронавирус и по-късно за евентуалните лекувания ", сподели Крис Брайтлинг, професор по респираторна медицина в университета в Лестър и един от създателите.

" Това, от което към момента съм отчаян, е... към момента има доста пациенти, които страдат, само че към момента не са се възстановили изцяло и не знаем какъв брой време ще им отнеме да се възстановят. "

Резултатите следват други проучвания, разглеждащи резултата на вируса COVID-19 върху съсирването на кръвта, като да вземем за пример изследване от 2022 година, което демонстрира, че хората, страдащи от нескончаем Коронавирус , може да са изправени пред нараснал риск от извънредно съсирване на кръвта .

Изчислено е, че близо 36 милиона души в европейския район на Световната здравна организация може да са претърпели дълъг Коронавирус през първите три години от пандемията .

Един участник в изследването сподели, че след болестта " е малтретиран от мозъчна мъгла, отмалялост, породена от централизация, безпаричен речник, неприятна памет ". Водещият създател на проучването Макс Таке сподели, че те вършат проучванията за хора като този. " Това са хората, на които се надяваме да можем да помогнем надолу по линията, като в последна сметка намерим лекуване за това положение ", сподели той.

Въпреки че резултатите от изследването дават евентуално пояснение за когнитивни проблеми, като мозъчна мъгла, от време на време следена при продължителни пациенти с Коронавирус, откривателите подчертаха, че може да има други аргументи за тези признаци при приети в болница и нехоспитализирани пациенти .

Аравинтан Варатараж, клиничен учител по неврология на NIHR в Университета на Саутхемптън, който не е взел участие в изследването, сподели, че констатациите могат да сочат към вероятни лекувания. " Бъдещите проучвания би трябвало да проучат дали лекуването, ориентирано към съсирването на кръвта , да вземем за пример разредители на кръвта, може да помогне на хората с тези признаци ", сподели той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР