Отговорът на въпроса кои са най-добрите тенисисти на трева при

...
Отговорът на въпроса кои са най-добрите тенисисти на трева при
Коментари Харесай

ATP ранглисти: Джокович изпреварва Алкарас; Хуркач минава Де Минор и Рууд за личен рекорд

Отговорът на въпроса кои са най-хубавите тенисисти на трева при мъжете през този сезон стартира да се обяснява от ден на ден, като по това можем да съдим от представянията на огромна част от звездите на ATP тура в Хале и Куинс. И до момента в който някои затвърдиха своите позициите с струпване на повече точки, то други покориха нови върхове в международната класация.

Яник Синер сполучливо затвърди ролята си на международен номер 1, печелейки купата в Хале, а с помощта на нея италианецът към този момент ще води с сбор от 9890 точки. След името му обаче попадат забавни промени. Миналогодишният първенец на Куинс, Карлос Алкарас, отпадна на 1/8 финалите, заради което ще отстъпи с една позицията и от през днешния ден той ще е трети, а на втората позиция ще бъде Новак Джокович. Александър Зверев, се приближава от ден на ден до челната тройка, с помощта на едно от най-силните си представяния на трева в кариерата си, достигайки до полуфинала на Хале, а Даниил Медведев и Андрей Рубльов респективно остават 5-ти и 6-ти.

Финалистът от Хале, Хуберт Хуркач, възнагради постоянството си с ново най-хубаво класиране, като от през днешния ден той ще е на 7-мо място и се приближава все по-убедително до класиране на Финалите в Торино.

Световният номер 7 през миналата седмица, Алекс Де Минор, ще отстъпи 2 позиции и ще е 9-ти, а Каспър Рууд ще бъдео под номер 8, до момента в който Григор Димитров е още веднъж под номер 10.

Шампионът от Куинс, Томи Пол, ще изравни най-хубавия си резултат, като от тази седмица, той ще е на 12-тата позиция и първа ракета на Съединени американски щати. Себастиан Корда, който се трансформира в кандидат на шампионатите на трева, ще направи своя дебют в топ 20.

Възходите на Лоренцо Музети, Джак Дрейпър и Жижен Жанг стават все по-забележим. Италианецът ще направи своето завръщане в топ 25, като от през днешния ден той ще е тъкмо 25-ти, а Дрейпър ще дебютира в топ 30, под номер 29, до момента в който Жанг се приближава до челната 30-ца и от през днешния ден ще е 33-ти.

Леко оттегляне на миналогодишния първенец в Хале - Александър Бублик, който ще напусне топ 20 и ще е 23-ти. Други тенисисти, които ще се похвалят с най-хубаво класиране от тази седмица са: Себастиан Баез (18) и Джовани Мпетши Перикар (59).

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР