Отговорът на САЩ и НАТО на исканията за сигурност на

...
Отговорът на САЩ и НАТО на исканията за сигурност на
Коментари Харесай

ZDF: Отговорът на НАТО е рязък отпор на Русия

Отговорът на Съединени американски щати и НАТО на настояванията за сигурност на Русия е " много недопечен отпор ", смята ZDF. Но също по този начин съдържа предложение за водене на договаряния за въоръженията и за взаимна информация. Не е нужно обаче да си оракул, с цел да предвидиш, че това няма да е задоволително за шефа на Кремъл Владимир Путин, уверена е кореспондентът на немския ефирен канал Анна Гелинек.

Г-жо Анна Гелинек, става известно, че американците и НАТО са предали отговорите си. И в действителност те споделиха „ не “ на Москва, нали?

АННА ГЕЛИНЕК, сътрудник на ZDF: На пет страници НАТО съобщи това, от което най-вероятно никой в Москва не беше сюрпризиран. По-конкретно става дума за главните претенции на Русия да се спре разширението на НАТО на изток, да се дават гаранции, че Украйна в никакъв случай няма да стане член на НАТО и че войските на алианса няма да бъдат ситуирани в страните от Източна Европа.

НАТО даде да се разбере, че тези претенции са безусловно неизпълними. Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг за следващ път акцентира през днешния ден, че всяка страна има право да избира своите съюзи. Това, несъмнено, важи и за Украйна.

Отговорът на НАТО е много ядовит отпор на Русия по нейните съществени претенции, само че включва и предложение за договаряния по въоръженията, ракетите със междинен и дребен обхват и взаимно информиране за ученията и придвижванията на войските. Москва в този момент ще изследва това писмо. Но не е нужно човек да бъде оракул, с цел да планува, че това няма да е задоволително за Владимир Путин. Днес към този момент последва първата реакция от Москва: отговорът на НАТО демонстрира нулев прогрес.

Сега се възнамерява да се организира още една среща в нормандския формат. Лошо усещане ли прави фактът, че Германия демонстрира въздържаност в тази обстановка, изключително на Източна Европа?

АННА Г Е ЛИНЕК : Да, през днешния ден заместник-министърът на външните работи на Полша разкритикува блокирането от Германия на доставките на нейните някогашни оръжия,предоставени на Естония, за Украйна. Според него това е алегорична политика, която в тази специфична обстановка е безусловно неприемлива.

Но и други страни, по-специално Англия, злословиха за доставката на 5000 каски в Киев. И даже държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен беше запитан на конференция през днешния ден, дали счита Германия за благонадежден сътрудник на алианса. Той не насочи никакви рецензии и сподели, че твърдо има вяра в немската взаимност и че всяка страна има разнообразни процедури и благоприятни условия за утвърждение на доставки.

Дипломатично. Анна Гелинек се свърза с нас от Брюксел. Благодаря ти.

Превод: ЕС
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР