Отговорът на България на плана за действие е почти идентичен

...
Отговорът на България на плана за действие е почти идентичен
Коментари Харесай

Пендаровски: Няма да се съгласим на исканията на България, дано САЩ ни помогне

 Отговорът на България на проекта за деяние е съвсем еднакъв с към този момент известните претенции на публична София, съобщи президентът на Република Северна Македония в изявление пред МИА. Стево Пендаровски удостоверява, че в тези документи България слага въпросите за идентичността на масата, само че македонската страна не води договаряния за тях, предава скопският ефирен канал " Сител “, представени от " Focus ".

" В момента приказваме, с цел да ги назовем не маловажни, а странични въпроси на главния проблем. И по този начин, приказваме за инфраструктура, обучение, медии, по-добра съгласуваност в разнообразни области, в енергетиката, които са свързани с главния проблем. Знаете главния проблем - настояването на България да подпишем, че маркерите за еднаквост на македонската нация би трябвало преди 1944 година са български, т.е., че корените са български. Ние, несъмнено, в никакъв случай не сме се съгласявали за това и няма да се съгласим в бъдеще “, съобщи президентът на югозападната ни съседка.

Той акцентира, че страната не би трябвало да има огромни упования даже след изборите в България, тъй като е ясно, че политическите партии там имат единна позиция по този въпрос. Американската администрация обаче оставя вяра, за която Пендаровски споделя, че има доста повече опит в интернационалната политика и ще признае интеграцията на целия район като геополитически значим въпрос.

Надявам се, че тази нова администрация от 20 януари на Джо Байдън ще разпознае тези съставни елементи от целия комплекс от въпроси, защото както в нейната външна политика, по този начин и в екипа за национална сигурност има доста хора с опит от Балканите от 90-те години и хора, които са специалисти в района, тъй че доста добре знаят, че Западните Балкани не са там някаква външна страна, която няма последствия за по-широката континентална сигурност “, сподели още президентът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР