Отговорът на Асен Василев на обвиненията на Бойко Борисов се

...
Отговорът на Асен Василев на обвиненията на Бойко Борисов се
Коментари Харесай

Василев отговори на Борисов: Отрече да е поемал ангажимент за въглищните централи

Отговорът на Асен Василев на обвиняванията на Бойко Борисов се трансформира в скандал в коридорите на Народното събрание.

Василев отхвърли като министър да е поемал ангажимент да бъдат закрити въглищните централи в Маришкия басейн.

Това провокира Жечо Станков от ГЕРБ да прекъсне Василев. Последва замяна на реплики на висок звук.

" 2020 година е стихотворец ангажимент за 55% понижаване и затваряне ", съобщи Асен Василев от " Продължаваме Промяната ".

" Няма подобен ангажимент ", сподели Жечо Станков от ГЕРБ-СДС.

" 2022 година беше успяно това да бъде предоговорено на 40%, без затваряне. Сега след войната в Украйна и енергийната рецесия има опция за още едно предоговаряне. То ще се случи доста по-силно и доста по-добре, в случай че стане дружно с Гърция и Румъния, тъй като Мариците оказват помощ и на тях, освен на нас. Ние сме внесли решение в Народното събрание, което ясно споделя, че би трябвало да работим с Румъния и Гърция, с цел да можем да реализираме резултат. Ако стартираме сами да се запъваме, шансът за реализиране на резултат е това, което господин Борисов направи през 2020 година. Да клекне на решението на Европейската комисия ", разяснява Асен Василев.

" Тук имаме отговор от министъра на енергетиката, който споделя, че непосредствено финансовият министър е поел ангажимент ", сподели още Жечо Станков.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР