Отговорът е прост – да, възможно е. Нарича се автосексуалност

...
Отговорът е прост – да, възможно е. Нарича се автосексуалност
Коментари Харесай

Възможно ли е да се възбуждаме най-много от себе си?

Отговорът е елементарен – да, допустимо е. Нарича се автосексуалност и не го бъркайте с егоцентризъм. Говорим за напълно разнообразни понятия. Автосексуалността значи, че хората са по-привлечени от себе си, в сравнение с от другите и че може да избират мастурбацията пред секса с сътрудник. Това не значи, че някой, който е автосексуален, в никакъв случай няма да има полови връзки с други хора. Това просто значи, че хората, които са автосексуални, се усещат по-сексуално възбудени от себе си, в сравнение с от другите.
Автосексуалността не е необятно изследвана. Докато някои хора се разпознават като автосексуални, всеки човек има такива интервали в живота си, когато избира да се забавлява самичък, вместо да разделя този миг с различен човек. Това е ненапълно опознаване на себе си, на своето тяло и неговите непрекъснато изменящи се положения и потребности.
Подобно на други полови ориентации, автосексуалността се демонстрира по разнообразни способи и за разнообразни интервали (много рядко, само че се случва и завинаги). Някои може да имат полово предпочитание към себе си, да се любуват на самостимулация, да имат полови фантазии за себе си и да фантазират за себе си, като изключват други връзки. Други могат да имат тези чувства, само че също по този начин могат да бъдат сантиментално и полово обвързани с един или повече сътрудници.

Каква е разликата сред автосексуалността, авторомантизма и автоеротизма?
Сексуалните ориентации включват освен полови щения, само че и сантиментални усеща. Те не постоянно би трябвало да съответстват. Човек може да се разпознава като хетеросексуален, до момента в който към момента е биромантичен или има сантиментални усеща към два пола. Хората могат да се разпознават с повече от една полова или сантиментална ориентировка по друго време.

Авторомантичен против автосексуален
Хората, които са авторомантични, претърпяват персоналните си връзки със себе си като сантиментални, до момента в който хората, които са автосексуални, изпитват мощно полово увлечение към себе си. Понякога двете неща се припокриват.
Авторомантичните хора преглеждат връзката си със себе си като такава, в която и двамата дават и получават обич. Хората, които са авторомантични, могат да вземат участие в други взаимоотношения, само че постоянно ще бъдат приоритет за себе си, като да вземем за пример да купуват сантиментални дарове за себе си.
Някой, който е автосексуален, се усеща възбуден от личното си физическо тяло и себе си. Тези хора могат даже да оприличат тези усеща като пристрастеност. Докато някои хора, които се разпознават като автосексуални, могат да имат полови връзки с сътрудник, други са изцяло удовлетворени от самостимулацията и намират, че това ги удовлетворява полово и прочувствено.

Автоеротизъм против автосексуалност
Автоеротизмът е акт на мастурбация, при който човек подтиква себе си полово. Той се разграничава от автосексуалността по това, че е по-скоро деяние, в сравнение с полова ориентировка. Автоеротизмът е съвсем повсеместен и е натурален, здравословен израз на сексуалността ни.
Има рискови, по-рядко срещани форми на практиката като хипоксифилия и асфиксиофилия, които употребяват обесване, задавяне или други форми на ограничение на дишането за реализиране на полово наслаждение. Това постоянно се назовава еротично задушаване и е рисково, защото може да докара до доста тежки последици.

Митове и заблуди по отношение на автосексуалността
Автосексуалността може да обърка външните хора, изключително тъй като към момента не е добре проучена. Някои не я считат за достоверна полова ориентировка и могат да стартират да я осмиват като егоизъм, нещо неестествено или даже психологично заболяване. Сексуалността обаче е нюансирана и всеки би трябвало да може да изследва личните си стремежи по метода, който се усеща, че е вярно за него.
Понякога се приема, че автосексуалните хора в никакъв случай нямат пълноценни връзки с другите, само че това не е правилно. Някои хора, които са автосексуални, може да пожелаят непосредственост с различен човек и да я реализиран. Те могат да се разпознават с една или повече полови ориентации и просто да избират самостимулацията през множеството време.
Има хора, които се разпознават като автосексуални след една или повече несполучливи връзки. Те могат да видят връзката със себе си като отговор на любовта. Като избавление от разочарованието. Други споделят, че връзката им със себе си е действителна и че те са същински влюбени в себе си, както биха били в някой различен.
Всеки от нас има разнообразни прекарвания и стремежи, тъй че смисъла на автосексуалността за един човек може да не е същото като разбирането на някой различен.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР