Отговор на този въпрос ни дава статистиката на КАТ за

...
Отговор на този въпрос ни дава статистиката на КАТ за
Коментари Харесай

Какви и колко нови коли се продадоха у нас през последния месец?

Отговор на този въпрос ни дава статистиката на КАТ за регистрации на коли, на база на която вършим и тази спонтанна ранглиста. Тя касае новите коли регистрирани в България през месец април. В подреждането се виждат забавни разбърквания.

Така да вземем за пример обичайният водач в сходни ранглисти, касаещи пазара на нови коли у нас - Dacia, към този момент е на трето място, като пред румънската марка са Renault, заемащ втората позиция и Toyota, която е преди всичко по продадени нови коли през април 2022 година.

След тази тройка се подрежда Kia, а европейският водач по продажби Volkswagen у нас заема едвам пета позиция. Десетката се добавя от Peugeot, Skoda, Citroen, Hyundai и Mercedes. При премиум колите, водачът Mercedes изпреварва BMW с 11 продадени автомобила повече през април.

Баварската варка е първата отвън топ 10. Що се отнася до съответните най-продавани модели, то при Toyota водач е Corolla. Бестселърът на Renault е Clio, а този на Dacia - Duster. При Kia с най-множо продажби може да се похвали Sportage.

От премиум моделите най-продаваната кола на Mercedes за април 2022-а е GLE, а при BMW това е моделът Х5. Ето и топ 10 по продажби на нови коли в България за миналия месец по марки:
1. Toyota - 326 бр.
2. Renault - 309 бр.
3. Dacia - 231 бр.
4. Kia - 221 бр.
5. Volkswagen - 178 бр.
6. Peugeot - 170 бр.
7. Skoda - 145 бр.
8. Citroen - 139 бр.
9. Hyundai - 135 бр.
10. Mercedes - 116 бр.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР