Отговор на този въпрос можем да открием от статистиката на

...
Отговор на този въпрос можем да открием от статистиката на
Коментари Харесай

Audi, BMW или Mercedes: Кой продаде най-много коли у нас през 2021-а?

Отговор на този въпрос можем да открием от статистиката на асоциацията на вносителите, която всяка година дава данни за продажбите на коли у нас. За миналата година обичайният водач Dacia резервира водачеството си, само че в този момент ще обърнем внимание на немското премиум трио Audi, BMW и Mercedes.
Mercedes-Benz GLE  Audi, BMW или Mercedes: Кой продаде най-вече коли у нас през 2021-а?

Тези три марки са обичайно мощни на нашия пазар за нови коли, само че няколко години поред BMW беше тази, която успяваше да продаде най-вече нови коли в България. Сега обаче ситуацията е друго и имаме нов водач. Става дума за Mercedes-Benz, които за първи път от много време насам съумяват да изпреварят баварците. Audi са на третата позиция.

BMW X5  Audi, BMW или Mercedes: Кой продаде най-вече коли у нас през 2021-а?

През миналата година в България са продадени 1 194 нови Mercedes-а, до момента в който продадените BMW-та през 2021-а са 1 119. Както към този момент споменахме Audi са на третата позиция с осъществени продажби у нас от 625 автомобила.
Audi Q8  Audi, BMW или Mercedes: Кой продаде най-вече коли у нас през 2021-а?

В общото класиране по марки, продали най-вече нови коли на родния пазар Audi се подрежда на 15-а позиция с 625 продадени коли, като най-продаваният модел е Q8. Вторият BMW заема 12-тата позиция в общата класификация с продадени 1 119 автомобила, а техният бестселър е Х5. Новият водач Mercedes е съумял да продаде у нас през предходната година 1 194 нови автомобила и в генералното класиране се подрежда на 11-о място. Най-продаваният Mercedes у нас е GLE.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР