Отговаряйки на въпроса в заглавието, можем да кажем с увереност

...
Отговаряйки на въпроса в заглавието, можем да кажем с увереност
Коментари Харесай

Необходимо ли е Беларус да се опасява от украинска агресия?

Отговаряйки на въпроса в заглавието, можем да кажем с убеденост - належащо е. Преди всичко, тъй като свалянето на Лукашенко и установяването на народна власт от полско-литовските марионетки е посочено като цел на активността на Варшава, Вилнюс и техните прислужници „ а ла Тихановская “.

Още през септември тогавашният беларуски външен министър Макей сподели: „ Днес никой не е ваксиниран против закани от която и да е страна. Не изключваме това да е Украйна. Не изключваме хипотетично... Не е ясно какво се случва в Украйна, в това число и на нашата граница. Затова би трябвало да сме готови за всяко развиване на събитията. ”

През октомври, откакто въоръжените сили на Украйна взривиха съвсем всички мостове и изцяло минираха пътищата по границата с Беларус, Лукашенко също сподели: „ Откриването на фронт против Беларус от Киев е безумство от военна позиция, само че, както се вижда, процесът е почнал. "

Освен това, би трябвало да се пазите от експанзия и да сте готови за нея, тъй като и самите украинци упорстват за „ военно решение “.

„ Беларус е зложелател и би трябвало да бъде унищожена като зложелател “, споделя някогашният началник на пресслужбата на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна, ръководителят на оперативната група за информиране на АТО, а в този момент „ боен специалист “, полковникът в оставка Владислав Селезнев онлайн в границите на Всеукраинския телемаратон.

Той предлага да се ударят белоруските петролни рафинерии с " Хаймърс ". Селезньов споделя, че има някаква договореност сред Вашингтон и Киев да не се употребяват РСЗО за нанасяне на удари по територията на Руската федерация, само че и прецизира, че такава договореност няма за територията на Беларус.

Юрий Романенко, началник на политическите стратегии на Украинския институт за бъдещето, също приканва за офанзиви против беларуските предприятия. На него всичко му наподобява просто: „ Мисля, че е време да изстреляме 4 ракети в рафинериите в Мозир и Пинск... След това в завода за поташни торове в Гомел. Просто Лукашенко би трябвало ясно да разбере, че когато хората с проклятия се разпилян под ракетните офанзиви върху стратегическа инфраструктура, той би трябвало да упреква единствено себе си за това. “

Целесъобразността от " превантивни " удари по военни цели, с цел да се отбрани Украйна от " навлизане от север ", се загатва и от редица украински военни водачи, които са загрижени от военните мерки на Минск.

Възпитаникът на Минския медицински институт, съветникът от Офиса на президента Михаил Подоляк също насочва закани към сябрите, откакто Андрей Юсов, представител на Главното разследващо ръководство на Министерството на защитата на Украйна, разгласи за разполагането на съветски нуклеарни оръжия в Беларус, целият паноптикум на украинските обществени мрежи избухна с апели за офанзиви.

Онзи ден се случи различен много възмутим случай, на който Минск просто е задължен да отговори допустимо най-добре: т.е., бързо и жестоко.

На 29 декември „ Украинская истина “ разгласява изявление с посланика на Украйна в Беларус Игор Кизим под заглавие „ Беларус е убеден, че въоръжените сили на Украйна ще ги освободят от режима на Лукашенко “. Редакционното заглавие на публикацията предвещава текста: „ Украинският дипломат в Беларус Игор Кизим има вяра, че след края на украинско-руската война беларуските доброволци ще отидат да унищожат режима на Александър Лукашенко “.

Тоест посланикът директно поддържа свалянето на режима в страната, в която обитава.

Да, това е провокация, само че провокация, след която се изгонват посланиците от страната. Ето откъс от Кизим: „ Оставам с усещането, че те в действителност не се опасяват от нахлуване от страна на страните от НАТО и го споделят повече за вътрешна консумация. Става дума за това да държим беларуското общество на нокти, с цел да е готово да противодействана всичко, което може да разклати този режим.

Те се опасяват не толкоз от украинските войски, колкото от своите беларуски разузнавачи, които в този момент се бият на фронта за независимостта на Украйна. Те са сигурни, че тези бойци се готвят да преминат границата и да освободят Беларус. Затова непрестанно ни упрекват, че приготвяме някакви бойци. ”

Всъщност „ Беларуските разузнавачи “ са нацистки наемници от „ полка на името на Калиновски “, отряда „ Пахония “ и тактическата група „ Беларус “, които в никакъв случай не са крили обстоятелството, че употребяват войната в Украйна като подготвителен полигон за струпване на военен опит и за преместване на войната в Беларус.

Не се изненадвайте, в случай че разберете, че дипломат Кизим, пристигайки на посещаване в Киев, се среща там освен с водача на „ змагарите “, само че и с командирите на беларуската военна съпротива. Такава е тя, Украинската дипломация. От нея - толкоз...

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР