Отговарям на Вашето писмо публично, защото то поставя проблем, който

...
Отговарям на Вашето писмо публично, защото то поставя проблем, който
Коментари Харесай

Румен Радев Отговори Лично На Николай Колев-Босия

" Отговарям на Вашето писмо обществено, тъй като то слага проблем, който визира всички български жители и излага на риск живота им. Той е част от огромния проблем с корупцията.

Приветствам всяко гражданско деяние в битката с този недостатък. Призовавам българските институции да не подминават нито един сигнал, в частност подадения от Вас и Вашите съидейници. Отчаяният Ви митинг е израз на доловимото в цялото общество отвращение от корупцията и неналичието на отчетлива воля за битка с нея.

Обръщам се към Вас с почитание към действената Ви, морална позиция и с паника за здравето и живота Ви. Корупцията в никакъв случай няма да бъде преборена с бездейност и примирие, тя изисква гражданска готовност и честност, за която Вие давате образец.

Съзнавайки това, Ви апелирам да прекратите Вашата гладна стачка, която съумя да притегли вниманието на обществото към казуса. Сега на ход са институциите. Вярвам, че и отсега нататък Вие ще бъдете самоуверен покровител на справедливостта. България има потребност от Вас.

Припомняме, че на 13 юни поетът разгласи гладна стачка, откакто популяризира декларация против възобновяване на корупционната скица за продажба на шофьорски книжки от чиновниците на Изпълнителна организация " Автомобилна администрация " към Министерството на превоза. Колев упорства и за незабавната оставка на транспортния министър Ивайло Московски и разформироване на сегашния парламент.

Днес пред Народното събрание протестиращи се събраха в поддръжка на гладната стачка на Николай Колев - Босия. Те опънаха верига до служебния вход и пожелаха депутатите да се срещнат с него. До къс конфликт с полицията се стигна при опит веригата протестиращи да бъдат преместени и жители да минат през блокадата.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР