Отглежданите у нас овце са намалели с близо 9 на

...
Отглежданите у нас овце са намалели с близо 9 на
Коментари Харесай

С 9% намаляват българските овце за година

Отглежданите у нас овце са намалели с близо 9 на 100 за година . За следващ път животновъдите сигнализират , че за Гергьовден ще има доста неосъществени родни агнета , защото на пазара отново ще бъдат препоръчани огромни количества по-евтино македонско агнешко месо.

Съпредседателят на Националната овцевъдна и козевъдна асоциация Симеон Караколев разяснява пред „ БНР “, че агнешкото месо от съседите ни е по-евтино поради неналичието на европейски регулации за животновъдните обекти, за хуманното отношение към животните и за фуражите. Според него това е причина за нелоялна конкуренция по отношение на овцевъдите ни, което води и до намаление на стопанствата и отглежданите у нас животни.

Има 20 000 неосъществени агнета , регистрира Караколев. По думите му в един миг фермите, в които са били отглеждани, са ги осъществили на загуба и посочи:

„ В един миг ще има единствено на ниска цена македонско агнешко, до момента в който водеща в този развой е цената, а не произходът, няма да се чудите за какво понижава поголовието. Това не е нещо да го хвърлиш в склада и да го заключиш, да чакаш по-добро време да го продадеш. Това всеки ден изисква грижи. “

Главните спънки пред земеделците ни са неналичието на земя и взаимозависимост от фуражите извън . Според специалиста, в случай че тези проблеми не бъдат позволени, от ден на ден фермери ще изоставен бранша и вследствие на това може да има неналичия на българско месе, зърно и зеленчуци.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР