Отглеждането на растения е свързано с необходимостта да им се

...
Отглеждането на растения е свързано с необходимостта да им се
Коментари Харесай

Мрежи за засенчване на растения - защита на културите от излагане на слънце

Отглеждането на растения е обвързвано с нуждата да им се обезпечат подобаващи условия. Едно от тях е предпазването им от слънчева светлина. В доста градини има опция за потребление на специфична мрежа за сянка или по този начин наречените засенчваща мрежа. Какви са приложенията само че този тип селскостопански мрежи и за какво си коства да заложите на тях?

Какво е съставлява по този начин наречената засенчваща мрежа?

Мрежата за сянка е специфичен артикул, който е предопределен да ограничи количеството слънчева светлина, падаща непосредствено върху растенията. Излишъкът й може да аргументи изгаряния на листата или плодовете, тъй че това би трябвало да се управлява по верния метод. Мрежите за помрачаване са направени от специфична пластмаса, която ги прави устойчиви на влага и UV радиация.

Подложката за помрачаване може да се контролира до степента на помрачаване, мечтана за избрана просвета. Вентилацията, обезпечена от подобен материал, също е значимо изискване за неговата успеваемост.

Къде се употребяват засенчващи мрежи?

за ограда може сполучливо да се употребява на доста места. Обикновено това са открити градини, само че постоянно такива материали се появяват и в разсадници и оранжерии. Най-важните им функционалности са:

  • Ограничаване на количеството слънчева светлина, падаща върху растенията

  • Обезопасяване на културите против мощни ветрове

В резултат на това могат да се получат култури с по-високо качество, което, съчетано с ниската цена на мрежите за помрачаване, е доста дейно решение за всички аграрни стопани.

Засенчваща мрежа - видове

Засенчващите мрежи се оферират в доста разновидности. Най-важен е размерът и плътността на материала. Именно те са виновни за вентилацията, нужна за верния напредък на растенията. Те също по този начин разрешават и ограничението на подобаващия % лъчи, тъй че изборът на съответен артикул би трябвало да зависи на първо място от това какви растения се отглеждат на обещано място.

Най-често плътният полиетилен се употребява за производството на екраниращи мрежи. Този материал е доста устойчив. Предлага се в друга компактност, която би трябвало да се приспособява към типа на културата. При подозрение е добре да се консултирате със експертите, които продават сходни артикули.

Засенчващите мрежи за градината най-често са зелени, тъй че не се открояват от културата. На пазара можете да намерите и кафяви, и черни модели. Изборът на вярната мрежа въздейства върху нейната функционалност, заради което е толкоз значимо да се мисли за плътността и дебелината на даден модел, споделят експертите, които оферират засенчващи мрежи за селското стопанство.

Защо да изберете засенчваща мрежа?

Засенчващото покритие разрешава доста по-добро качество на културите. Растенията не са изложени на мощен вятър и дъжд, тъй че се чупят по-рядко. Те не изгарят от директната слънчева светлина, попадаща върху листата им. Следователно, използването на засенчваща мрежа води до по-големи облаги при развъждане на селскостопанска продукция.

Засенчващите мрежи са доста издръжливи, тъй че могат сполучливо да оцелеят даже няколко сезона. Разбира се, би трябвало да сте деликатни при избора и да заложите на благонадежден търговец, който продава артикули с нужното качество. Най-важното е да изберете засенчваща мрежа от потвърдени производители. Показателите, на които да обърнете внимание са упоритост на абразия или механични повреди, както и резистентност на метеорологични въздействия - рискови температури и влага.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР