Отглеждането на куче само на пръв поглед изглежда лесно, но

...
Отглеждането на куче само на пръв поглед изглежда лесно, но
Коментари Харесай

Кинолог посочи грубите грешки при отглеждането на куче

Отглеждането на куче единствено на пръв взор наподобява елементарно, само че по време на този развой могат да бъдат позволени груби неточности, които в бъдеще ще доведат до проблеми с държанието на домашния любим, сподели пред РИА Новости президентът на Руската киноложка федерация (РКФ) Владимир Голубьов, който разкри най-честите сходни неточности.

„ Разбира се, че съвсем всички отглеждащи кучета вършат неточности, не би трябвало да се разстройвате доста, в случай че нещо се обърка. Важно е да ги приемете като опит и да извлечете потребна информация. Трябва да избягвате единствено тези неточности, които заплашват живота и здравето на кучето, както и на близките “, предизвести Голубьов.

Естественото не е грозно

На първо място кучето не би трябвало да бъде наказвано за естественото си държание, уточни той. Ако то поеме самодейността на улицата и се опита да опознае себеподобен или се чеше незабавно след помитане на подовете в къщата, безсмислено е да наказвате кучето за такова държание. Домашният любим просто няма да разбере за какво е осъден и ще се опасява от всяка реакция на притежателя, изпадайки в непрекъснат стрес.

Освен това потреблението на физическа мощ за образование на куче е неприемливо, сподели кинологът. Според него на някои може да наподобява, че сходна техника един път вечно ще помогне да научите домашния любим на мечтаните дейности. Не може обаче да е несъмнено по какъв начин тъкмо сходно държание на стопанина ще се отрази на душeвността на кучето. Домашният любим освен ще стартира да се опасява, само че може да стартира да показва нападателно държание в отговор на всяка реакция на притежателя на кучето

Друга неточност, съгласно него, е неналичието на правила. Последователността и системността са доста значими съставни елементи на образованието на кучета, означи Голубьов. Ето за какво, незабавно щом домашният любим се появи в къщата, би трябвало да започнете последователно да въвеждате правила, които ще бъдат идентични за всички членове на фамилията. Правилата вършат живота на кучето по-лесен и благополучен, акцентира лидерът. " Ако кучето няма право да влиза в кухнята, тогава положителното ви въодушевление не е причина да не спазвате това предписание. Ако нарушите личните си правила, тогава домашният любим ще живее в непрекъснат стрес, без да знае какво да прави. Защото от това кучето става обезпокоително, палаво и раздразнително. Твърди се, че тези кучета имат проблематичен характер, като работят безредно и непоследователно “, сподели той.

Освен това не наказвайте кучето за това, което е направило, до момента в който притежателят не е бил вкъщи. Кучетата нямат нереалното мислене, което имат хората. Следователно закъснялото наказване просто няма да работи, даже и най-умното куче няма да разбере и няма да съпостави предходната си постъпка с последвалия яд. Ако притежателят допусна, да вземем за пример, че кучето може да гризе нещо в негово неявяване, по-добре е да скриете този предмет авансово. Трябва да покажете недоволството си единствено сега на неприемливо деяние на кучето. В подобен миг би трябвало да дръпнете каишката и да кажете „ Не! “, посъветва Голубьов. Най-вероятно кучето няма да направи това идващия път.

Освен това не би трябвало да прибързвате с образованието на куче, даже в случай че желаете да го научите да прави всичко едновременно. Домашният любим би трябвало да се любува на процеса на образование, належащо е той да взе участие и на драго сърце да се връща към това още веднъж и още веднъж, поучава кинологът. " Важно е последователно да научите командите, без да претоварвате кучето. 15-20 минути са задоволителни, през което време домашният любим няма да има време да се умори и ще бъде изцяло обхванат от часовете със притежателя. Разбира се, не забравяйте за поощрението, това ще ви помогне да мотивирате кучето по-бързо “, предложи Голубьов. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР