Отглеждането на канабис звучи като производство, което би трябвало да

...
Отглеждането на канабис звучи като производство, което би трябвало да
Коментари Харесай

Производството на канабис – новата потенциална мишена за екоактивистите

Отглеждането на канабис звучи като произвеждане, което би трябвало да е в унисон с задачите на " зелените " придвижвания " - той е растение и като такова е възобновим запас, който може да се употребява за стотици приложения. Но нов материал на Джеймс Бургес от Oilprice обаче демонстрира, че растението може да има някои отрицателни страни.

Оказва се, че индустриалното развъждане на канабис, което е промишленост за 344 милиарда $, е най-енергоемките типове производства въобще. Това е по този начин, защото фермите се нуждаят от отопление, вентилация и системи за филтриране на въздуха, които работят непрекъснато. Към тях се прибавя и осветлението на халетата.

Затова производителите от бранша в действителност генерират сметки за електричество на стойност милиарди долари. " Компаниите, които оцелеят, ще са тези, които имат ниски финансови разноски и няма да са притежатели на оборудването и машините, които употребяват ", разяснява създателят на една от най-подривните започващи компании в бранша AAXLL Джозеф Маскъл.

В някои щати на Съединени американски щати, където промишлеността през днешния ден е най-силно развита на световно ниво, браншът е допринесът за грандиозно увеличение на потребяваната електрическа енергия. Такъв е казусът на Орегон, където за последните по-малко от четири години токът стопира редовно, а съгласно органите това се дължи само на взрива на промишлеността.

Друг образец е Денвър, където половината от растежа на потреблението на сила се дължи само на развъждането на марихуана. С експанзията на промишлеността се чака тя да се трансформира в още по-голямо предизвикателство за електропреносните мрежи и в евентуален бодил в очите на екоактивистите, макар че на процедура съставлява форма на земеделие.

Причината за това е, че индиректно развъждането на марихуана способства за доста увеличение на въглеродните излъчвания. Само в Съединени американски щати в процеса на производството на електричество, употребявано от бранша, се отделят над 15 млн. тона въглероден диоксид, което е еквивалентно на годишните разноски от над 3 млн. автомобила.

Примерите от тези два щата не са учудващи, като се има поради какъв брой ток е нужен за производството на един кг марихуана. Преди шест години проучване откри, че се изразходват сред 4 и 6 хиляди киловатчаса за всеки кг артикул, като единствено разноските за електрическата енергия съставляват една четвърт от всички индустриални разноски.

Година по-късно различен разбор сподели, че плантация с повърхност от по-малко от 500 квадратни метра употребява съвсем 42 хиляди киловатчаса месечно, което е съвсем 70 пъти по-високо ползване от средностатическо домакинство. Анализираната плантация се намира в Болдър, където за производството на марихуана се употребяват към 5% от цялото потребено електричество в щата.

На макрониво, легалният сегмент на промишлеността в Съединени американски щати е изразходва съвсем 42 милиарда киловатчаса сила в Съединени американски щати годишно (колкото и щатът Джорджия), което е над 1% от общото ползване, а цената за него е впечатляващите 6 милиарда $.

Важно е да се означи, че незаконното развъждане на растението е доста по-голям сегмент, като съгласно проучване от 2017 година той е сред 4 и 5 пъти над легалното отглежданата марихуана. Което значи, че всички горни сметки може да е належащо да се умножат доста, с цел да показват действителната обстановка на енергийния и земеделския пазар. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР