Отгледани сме да вярваме на много неща, които сме приели

...
Отгледани сме да вярваме на много неща, които сме приели
Коментари Харесай

Развенчаха митовете, които приемаме за факти

Отгледани сме да имаме вяра на доста неща, които сме приели като факт, тъй като нашите родители, баби и дядовци са ги считали за безспорна истина. Не споделяме, че са ни излъгали, само че тези фолклорни приказки произтичат от остаряла просвета или неправилни тълкувания. Тези легенди се предават от едно потомство на последващо. От Bright Side опровергават някои остарели вярвания.

Ако сте с „ десен мозък “, вие сте по-креативни, до момента в който хората с „ ляв мозък “ са по-аналитични

Макар и да не е правилно, това произтича от действителен факт: дясното и лявото полукълбо са ангажирани с разнообразни типове задания. Лявата страна е по-вербална, аналитична и подредена, до момента в който дясната е по-визуална и интуитивна. Въпреки това, няма научни доказателства, които да потвърждават, че тези разлики могат да се дължат на доминирането на едната половина на мозъка над другата.

Ако погълнете дъвка, са нужни 7 години, с цел да я изхвърлите

Ще отнеме единствено няколко дни, до момента в който тялото ви изхвърли дъвка. Всъщност тя минава относително непокътната през храносмилателната система, до момента в който не бъде изхвърлена. Въпреки това избягвайте да гълтате дъвка.

Акулите усещат миризмата на капка кръв в океана

Филмът „ Челюсти “ травмира доста генерации, тъй като това е пресилено. Акулите имат остро и мощно развито подушване, само че те могат да открият единствено миризми, които са 1 част кръв на 10 милиарда елементи вода, което е към една капка кръв в плувен басейн с олимпийски размери.

Ако пуснете една стотинка от Емпайър Стейт Билдинг, ще убиете някого на тротоара

Въпреки че няма да убиете никого, апелирам, не го опитвайте. Това е може би най-лошата концепция, която може да ви хрумне. Според този мит стотинката ще се форсира до степен, че в случай че падне върху човек, изравен изпод, ще го убие. Това обаче е единствено неприятно пресмятане. Истината е, че стотинката ще доближи огромна последна скорост и ще аргументи известна щета, само че не толкоз рискова. По-добре спестете тази стотинка...

Светкавицата в никакъв случай не удря два пъти на едно и също място

Мълния постоянно удря на едно и също място повече от един път или на доста близко разстояние. Така че по-добре се отдалечете от пътя ѝ и намерете заслон на закрито.

Най-големият жив организъм е синият кит

Синият кит е най-голямото създание в океана. Но от всички живи организми на Земята, най-голямата е голямата медоносна гъба в Сините планини на Орегон, която заема към 2384 акра (965 хектара), което значи, че заема 1665 футболни стадиони. Нещо повече, той изсмуква живота от някои дървета и продължава да се популяризира.

Прилепите са слепи

Противно на общоприетото разбиране, прилепите имат даже по-добро зрение от хората. Този мит произтича от схващането, че защото те ловуват в мрачно тъмно и разчитат най-вече на ехолокация, те затова са слепи. Това е надалеч от истината, очите им са привикнали да виждат плячката си в условия на слаба светлина, което им дава преимущество.

Пукането на кокалчетата на пръстите може да ви аргументи артрит

Въпреки че не усилва безусловно риска от развиване на артрит в тези стави, пукването на кокалчетата е обвързвано с отичане и по-слаб захват.

Забавен факт: Този пукащ тон, който чувате, в действителност са газови мехурчета, основани в течността сред ставите, които се спукват. Сякаш надуваш балон, до момента в който изскочи.

Ако желаете да хванете мишки, сиренето е най-хубавото нещо, с което да ги изкушите

Разбира се, мишките обичат сирене, само че не постоянно го предпочетат. Те са склонни да избират неща, които са сладки и сочни, като ябълки и круши или даже бисквитки. Тъй като са всеядни, те ядат всичко и това включва хрупкави лакомства, като храна за домашни любимци. Така че отделете това парче сирене за вашия сандвич на скара.

Ние използваме единствено 10% от мозъка си

Нека отдадем на мозъка си малко повече заслуга от това. Този мит идва от вярването, че употребявайки нашия неосъществен капацитет, ние отключваме част от мозъка си, която не сме употребявали преди. Но да научим нещо ново просто значи, че го използваме по друг метод. Нашите мозъци са еволюирали, с цел да употребяват доста малко сила, до момента в който носят доста информация, а това изисква потреблението на целия ни мозък.

Всички динозаври са изчезнали, когато метеорит е блъснал Земята

Астероидът и резултатите, които се последвали откакто е блъснал нашата планета, са виновни за изгубването на към 75% от динозаврите. По принцип единствено сухоземните животни с тегло над 55 фунта (25 кг) са изчезнали от лицето на Земята.

Правилото за петте секунди

Бактериите могат да заразят храната единствено за 1 до 300 секунди. Зависи най-много от типа на храната и какъв брой чиста е повърхността. Влажните или лепкави храни притеглят повече бактерии, в сравнение с сухите храни. Така че за всеки случай избягвайте да я ядете или първо я измийте.

Слоновете се опасяват от мишки

Това е правилно единствено в детските приказки. Те имат неприятно зрение и се движат много постепенно заради размера си. Така че, в случай че някое малко животно се втурне около тях, те може да се изплашен и евентуално по този начин е тръгнала репутацията им на такива страхливци.

Една ябълка дневно държи доктора надалеч

Ябълките са здраве, защото са богати на фибри и антиоксиданти, само че не всички от тях са толкоз потребни Помните ли отровната ябълка, която Злата кралица даде на Снежанка? В действителния живот Злата кралица просто би добавила пестициди вместо това. Уверете се, че постоянно купувате органична храна от локални фермери или ги измийте добре.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР