Отец Иван от Сливен започна гладна стачка. Той не приема

...
Отец Иван от Сливен започна гладна стачка. Той не приема
Коментари Харесай

Отец Иван от Сливен започна гладна стачка. Защо?

Отец Иван от Сливен стартира гладна стачка . Той не приема нито вода, нито храна , съобщи „ bTV “. Причината е решението на Светия синод да касира избора на нов сливенски митрополит. По този метод не бяха признати за законни резултатите от гласуването. 

Отец Иван се намира сега пред сливенската митрополия . Вече седи, тъй като няма сили, само че е решен да не се отхвърля. Неговият митинг е неопределен. 

Той споделя, че към този момент се усеща добре. Отец Иван и преди е гладувал и за него това не е проблем . На улицата го е изкарало неговото противоречие с политиката, която организира Светият синод. 

Гладуващият отец не е склонен и с метода, по който митрополитите се отнасят със свещениците , както и с редовите миряни. Църквата съгласно него се била трансформирала в един празен етикет на това, което би трябвало да бъде, само че той не важал за самата нея. 

Според отеца новият български патриарх ще бъде дядо Йоан . В Светия синод към този момент било реализирано единодушие за това. Именно заради тази причина дядо Николай решил да се отдръпна от конкуренцията. 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР